20.06.2021, 06:14 ч.


Банер
Честване на 24 май Печат
Четвъртък, 25 Май 2017 09:39

На 24 май 2017г. се проведе празнично общоградско шествие, организирано от Община Свищов по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В шествието се включиха всички учебни заведения на територията на Общината.

Шествието премина по маршрута от площад Свобода до площад Алеко, където се проведе празничен концерт. Тържествени слова изнесоха кметът на Общината - г-н Генчо Генчев и ректорът на СА „Дмитър А. Ценов” - доц. д-р Иван Марчевски.

Бяха наградени изявени ученици от всички училища. Кметът поздрави номинираните ученици, на които връчи почетни грамоти и подаръци от Отдел „Образование” към Общината.

С награди в категория „Професионално образование” бяха отличени следните наши възпитаници – Ивелин Иванов, Звезделина Иванова и Мариел Йорданов, а отборно за достойно представяне на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” - Мариел Йорданов, Светослав Дончев, Павлин Петров и Христо Христов. С постигнатите си отлични резултати те достойно представят нашата гимназия.

На този празничен ден отдаваме почит към делото на светите братя Кирил и Методий и пожелаваме пламъкът на просвещението и науката да продължава да гори в душите и сърцата на всички родолюбиви българи!

Константин Байрактаров

 

Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2088.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес321
mod_vvisit_counterВчера1353
mod_vvisit_counterТази седмица10498
mod_vvisit_counterТози месец24528
mod_vvisit_counterВсичко2176986
В момента има 419 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School