Здравейте! Днес е 26.03.2017, часът е 13:59

ПГЛПС
Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Еразъм+
Приключи обучението на учениците по испански език Печат
Написано от Administrator   
Понеделник, 20 Март 2017 15:23

На 17 март 2017г. приключи обучението по испански език на учениците от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, участващи в проект 2016-1-BG01-KA102-023470 „Испанският опит в кулинарното изкуство” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение" за професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Обучението включваше изучаване на испански език, ниво А1 с развитие на комуникативните умения, усвояване на специализирана терминология в областта на туризма и по-конкретно  в  ресторантьорството. Езиковата подготовка се проведе от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - Свищов с лектор хон. преп. Луис Контрерас.

Г-жа Татяна Друмева – секретар на Центъра, поздрави участниците с успешното приключване на занятията и разясни формàта на изпита. Постиженията на учениците се оценяваха от г-н Луис Контрерас – преподавател по испански език във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и директор на Испанския културен център в гр. Велико Търново, г-жа Татяна Друмева – секретар на ЦПО към СА „Д. А. Ценов” – гр. Свищов и г-жа Елена Николаева, преподавател по чужди езици в ПГ по лека промишленост и строителство.

Изпитът протече в две части. Първата беше решаване на писмен тест, а във втората учениците представиха на испански език рецепти за традиционни ястия от българската национална кухня. Гости на устния изпит бяха преподаватели от гимназията, който също изучават испански език по проект 2016-1-BG01-KA101-023476 „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение". Презентациите на учениците, тяхното поведение и познания по испански език, демонстрирани по време на представянето им за пореден път доказаха, че за младите, амбициозни и способни хора няма непостижими неща.

През месец април предстои връчване на сертификатите за проведеното езиково обучение по испански език, ниво на владеене А1 по Европейската езикова квалификационна рамка на учениците от ПГ по лека промишленост и строителство, но това не е краят на ПЕК (професионална, езикова и културна подготовка). От следващия месец започва професионалната подготовка на учениците с ръководители г-жа Ивелина Енчева и инж. Анета Владимирова, а след това културната и психологопедагогическа подготовки.

Нека пожелаем на учениците да преминат успешно предвидените ПЕК, за да се справят с предизвикателствата на новата за тях работната среда в Испания.

Елена Николаева


 
Стартира обучението по испански език за педагози Печат
Написано от Administrator   
Събота, 17 Декември 2016 18:40

             

На 15.12.2016г. стартира езиковата подготовка на преподавателите  от ПГ по лека промишленост и строителство, които през месец септември 2017 година ще проведат едноседмично обучение в гр. Валенсия, Испания по проект 2016-1-BG01-KA101-023476 „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор Професионално образование и обучение".

В езиковата подготовка ще вземат участие 10 учители от ПГ по ЛПС - Свищов, избрани на първи етап от подбора на ползватели. Обучението включва изучаване на испански език, ниво А1 - развитие на комуникативните умения за формиране на навици, необходими за всекидневно и професионално общуване.

Обучението по испански език ще се проведе в рамките на 90 учебни часа от Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов и ще завърши през месец април 2017 година със сертификационен изпит. Обучението ще бъде разделено на два модула: изучаване на испански език с акцент развитие на комуникативните умения – 60 часа, и усвояване на специализирана терминология в областта на ИКТ – 30 часа. На издържалите ще бъде издаден сертификат за проведено езиково обучение по испански език, ниво на владеене А1 по Европейската езикова квалификационна рамка.

Доцент д-р Христо Сирашки, директор на ЦПО и г-жа Татяна Друмева, секретар на ЦПО - Свищов, приветстваха обучаемите, а след това г-жа Друмева представи в резюме предстоящите дейности и преподавателя по испански език г-н Луис Контрерас, който изрази своето желание да работи с педагозите за повишаване на техните професионални компетентности.

Минко Николов

Координатор на проекта

 
Първо класиране на учители по Еразъм+ Печат
Написано от Administrator   
Вторник, 13 Декември 2016 18:45

             

След проведено първо класиране по проект 2016-1-BG01-KA101-023476 „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене”, екипът по проекта Ви съобщава, че класирани за втори етап /предварителни подготовки/, са следните преподаватели:

1. Еленка Николаева

2. инж. Зорница Минчева

3. инж. Ценка Петкова

4. Галя Недялкова

5. Станка Койнова

6. Цветелина Петкова

7. Янка Михайлова

8. Даниела Минзилева

9. Митко Бялков

10. Константин Байрактаров 
Езиково обучение за учители Печат
Написано от Administrator   
Неделя, 11 Декември 2016 18:45

             

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Уважаеми колеги,

Във връзка с проект 2016-1-BG01-KA101-023476 „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене”, екипът по проекта Ви съобщава, че на 15 декември 2016г. ще започне езиковото обучение по испански език.

Учителите, класирани за мобилността като ползватели, да заповядат в кабинет № 19 на Центъра за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" в 15,00 ч.

Екипът по проекта

 
Тест за подбор на бенефициенти Печат
Написано от Administrator   
Четвъртък, 08 Декември 2016 18:45

             

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Уважаеми колеги,

Във връзка с проект 2016-1-BG01-KA101-023476 „Електронното обучение – нов подход за преподаване и учене”, екипът по проекта Ви съобщава, че на 9 декември 2016г. ще се проведе предварителният тест по английски език.

Колегите, подали заявление за участие в мобилността като ползватели, да заповядат в кабинет № 7 в 13,45 ч.

Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 12 декември 2016г.

Екипът по проекта

 
« НачалоПредишна12345678СледващаКрай »

Страница 1 от 8
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2017 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

ПГЛПС във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2016-2017 в ПГ по ЛПС професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2122.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес188
mod_vvisit_counterВчера446
mod_vvisit_counterТази седмица3814
mod_vvisit_counterТози месец10951
mod_vvisit_counterВсичко561838
В момента има 87 посетителя в сайта

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство * Vocational School of Light Industry and Construction