Здравейте! Днес е 25.02.2018, часът е 21:32

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Еразъм+
Окончателно класиране на учениците по Еразъм+ - 2 група Печат
Четвъртък, 08 Февруари 2018 16:08

Окончателно класиране на учениците в подбор за ползватели по Проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „ПРАКТИЧЕСКО - ОРИЕНТИРАНО ОБУЧЕНИЕ С ЕВРОПЕЙСКО КАЧЕСТВО”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства” - 2 група 
Германия – многообразието и точността Печат
Четвъртък, 08 Февруари 2018 12:38На 7 февруари 2018г. приключи културната подготовка по проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо - ориентирано обучение с европейско качество”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства” - 2 група.

В нея участваха 13 ученици от XI и XII класове. Целта й бе участниците в мобилността да се запознаят с географското положение, култура, исторически забележителности и правовия ред на Германия. Голяма част от занятията бяха проведени под формата на лекции, илюстрирани с презентации. Разделени по групи учениците също подготвиха презентации, представящи историческите забележителности на Германия и Берлин, градът в който ще бъде проведена производствената практика на учениците. Наблюденията ми при проведеното обучение водят до извода, че учениците ще се справят успешно с пребиваването си в Германия. Всички ученици са мотивирани и вярвам, че и с помощта на ръководителя си ще преодолеят трудностите и предизвикателствата на новата среда.

Елза Божанова
 
Професионална подготовка на техниците по транспортна техника Печат
Четвъртък, 01 Февруари 2018 09:38


Обучението на учениците участващи в проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо ориентирано обучение с европейско качество“ по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“, професия „Техник на автотранспортна техника“, се проведе през периода от 08 до 28 януари 2018 година, съгласно учебната програма и при спазване на графика за провеждане на обучението.

Целта на производствената подготовка бе запознаване с програмата на практиката и условията на работа в сервизите за ремонт на автотранспортната техника в Германия.

Голяма част от подготовката бе проведена под формата на лекции, илюстрирани с презентации. Наред с малко познатите от текущото обучение на системите за едноточково и многоточково впръскване, HDI common rail /обща рама/ и Pumpe duse /помпа дюза/ се дискутираха и новостите в някои автомобили от групата VAG, предимствата и недостатъците на хибридните автомобили. Отделено бе внимание и на теми, свързани със значението на електронните системи в автомобилите. За някои от учениците бяха новост и съвременните усъвършенствани системи за безопасност, сигурност, управление и комфорт на автотранспортната техника, които се срещат в по-известните марки немски автомобили.

Особен интерес в участниците предизвикаха практическите занятия с компютърната диагностика на автомобила, където имаха възможност сами да се убедят в начина на откриване на неизправностите за даден автомобил, запознаха се с четенето и изтриването на информация за възникнали грешки в контролерите.

Убеден съм, че знанията, придобити по време на професионалната подготовка ще събудят у учениците любопитство, желание и интерес към овладяване и възприемане на новостите в автотранспортната техника.

Илиян Ирманов

 
Сертификати по немски език по Еразъм+ Печат
Сряда, 24 Януари 2018 09:38


Езиковата подготовка на класираните учениците от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” от XI и XII клас, професионално направление „Моторни превозни срества, кораби и въздухоплавателни средства”, професия Техник по транспортна техника, специалност „Автотранспортна техника”, приключи с връчване на сертификати на 23.01.2018г.

Езиковата подготовка ще даде възможност на учениците успешно да се справят с предизвикателствата на новата работната среда в Берлин, Германия по време на триседмичната си производствена практика по проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо-ориентирано обучение с европейско качество” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение” с придружаващ учител г-н Тони Вързалов..

Обучението включи изучаване на немски език, ниво А1 - развитие на комуникативните умения и усвояване на специализирана терминология в областта на автотранспортната техника. То се проведе в рамките на 90 учебни часа от Център за професионално обучение към СА „Д. А. Ценов” - гр. Свищов и завърши през месец декември 2017 година със сертификационен изпит.

На успешно завършилите доц. д-р Христо Сирашки – Директор на Центъра, тържествено връчи сертификатите. Оценката от езиковата подготовка е един от критериите, по които ще бъде направено второто класиране за подбор на ползватели.

Гости на събитието бяха учители, служители и ученици от гимназията.

Дейностите по проекта бяха представени от инж. Веска Николова – ръководител на проекта.

Освен от Директора на ЦПО и Директора на гимназията учениците бяха поздравени за постигнатите резултати и от своя лектор - преподавателя по немски език д-р Виктор Монев. Най-изявените от тях Мариел Йорданов и Кристиян Георгиев получиха и грамоти за отличните си постижения от СА „Д. А. Ценов” - гр. Свищов.

И този път учениците от гимназията доказаха, че за младите и способни хора няма непостижими неща.

Събитието беше отразено от кабелна телевизия „Видеосат”.

инж. Ценка Петкова


 
Приключи обучението по немски език Печат
Сряда, 13 Декември 2017 11:38


Започна „борбата” за място в групата за участие в проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо - ориентирано обучение с европейско качество” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”.

На 11 декември 2017 година успешно приключи сертификационния изпит по Немски език А1 по договор между Свищовската професионална гимназия "Алеко Константинов" гр. Свищов и Стопанска академия "Димитър Апостолов Ценов" гр. Свищов. Чуждоезиковото обучение е част от проект по Еразъм +, като Центърът за професионално обучение осъществи обучителния процес в Учебна база "Проф. Бъров" гр. Свищов чрез своя лектор ст. преп. д-р Виктор Монев.

Нека да пожелаем на всички участници успех в предстоящите подготовки и след това и в крайното класиране.

инж. Минко Николов - координатор на проекта

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 12


Банер
Банер

Важни новини

Стипендии 2016-2017

Уважаеми ученици, Тук може да намерите критериите за допускане и класиране на учениците от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - Свищов за получаване на стипендии за втори срок за учебната 2017-2018 година, съгласно Постановление № 33 от 15 февруари 2013 година за условията за получаване на стипендии от учениците след завършено основно образование. За повече информация тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2017-2018 в СПГ "Ал. Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2024.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес264
mod_vvisit_counterВчера372
mod_vvisit_counterТази седмица3454
mod_vvisit_counterТози месец13064
mod_vvisit_counterВсичко748887
В момента има 111 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School