Здравейте! Днес е 24.04.2018, часът е 08:09

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Еразъм+
По работните места в автосервизите в Берлин Печат
Петък, 20 Април 2018 14:38


Вече две седмици учениците от СПГ „Алеко Константинов”, ползватели по Проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо - ориентирано обучение с европейско качество”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства” - 2 група, провеждат своята производствена практика в Берлин, Германия.

Нашите бъдещи автомонтьори са разпределени в четири утвърдени в бранша автосервизи – KVZ, MTB, Valentin и Ildiz. След като бе направен предварителен инструктаж на работните места, учениците бяха въведени в спецификата на работния процес и се включиха активно в ремонтните дейности по автомобилите. Те имаха възможност да направят диагностика с най-съвременна измервателна техника,  да ремонтират цилиндрова  глава на двигател и спирачни уредби, да подменят и балансират гуми, да регулират компресори, да работят  по окачването и цялостното обслужване на автомобила. Работата в реална работна  среда мотивира нашите възпитаници да покажат най-доброто от себе си и да усъвършенстват своите практически умения.

В края на деня  учениците обсъждат и споделят  по между си  как е протекъл работният им ден, какви задачи са стояли пред тях и как е организиран работния процес в различните автосервизи.

В свободното си време бъдещите автомонтьори се възползват от възможностите за забавления и развлечения , които предлага Берлин – посещения на архитектурни паметници, разходка из красивите паркове, посещения на търговски центрове.

Тони Вързалов
 
Окончателно класиране на учениците по Еразъм+ - 1 група Печат
Понеделник, 16 Април 2018 14:40

Окончателно класиране на учениците в подбор за ползватели по Проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „ПРАКТИЧЕСКО - ОРИЕНТИРАНО ОБУЧЕНИЕ С ЕВРОПЕЙСКО КАЧЕСТВО”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” - 1 група  тук


 
Берлин посрещна нашите автомонтьори Печат
Вторник, 10 Април 2018 14:38


На 8 април 2018 година група от 10 ученици, ползватели по Проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо - ориентирано обучение с европейско качество”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства” - 2 група, отпътува за Берлин, Германия.

В този град, симвил на автомобилостроенето, още на следващия ден нашите ученици започнаха своята триседмична производствена практика.

Марта Лауб, гл. мениджър на партнираща фирма Berlink запозна учениците с условията на труд и предимствата на практиката в реална работна среда за придобиване на европейски опит.

В офиса на фирмата-партньор участниците по проекта се запознаха с ученици от Полша, които също са ползватели по проект Еразъм.

Учениците от двете държави ще си партнират по време на своята производствена практика. Стажантите бяха разпределени да работят в 4 автосервиза и бяха представени на работните им места. Техните наставници им дадоха напътствия за работно време, работно облекло и задължения.

След това посетихме емблематичните забележителности на Берлин, като Бранденбурската врата, Еврейският гробищен парк и Берлинската стена.

Тони Вързалов 
Малага – древен и съвременен град Печат
Вторник, 10 Април 2018 14:38


Малага – една от световните туристически дестинации за първи път ще приеме наши ученици, които ще проведат там производствената си практика през месец юли. Преди да заминат обаче участниците в проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „ПРАКТИЧЕСКО ОРИЕНТИРАНО ОБУЧЕНИЕ С ЕВРОПЕЙСКО КАЧЕСТВО“ одобрен за финансиране по програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение“ за професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ трябва да преминат през няколко обучения, едно от които е културна подготовка. Целта й бе учениците да се запознаят с особеностите на географското положение, историята и забележителностите на Испания и гр. Малага.

Занятията преминаха под формата на лекции, илюстрирани с презентации и разговори за очакванията от престоя им.

Културната подготовка приключи с тест, проверяващ знанията за тази древна страна.

Всички кандидати са мотивирани, но от 13 участници само 10 ще се класират и това ще са тези, показали най-добри резултати по време на обученията.

Вярвам, че с подкрепата на ръководителя им инж. Анета Владимирова те ще се справят с предизвикателствата, които ги очакват и ще представят достойно Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов”.

Елза Божанова
 
Втора родителска среща по Еразъм+ за 2 група Печат
Вторник, 03 Април 2018 11:38


На 02.04.2018г. в СПГ „Алеко Константинов” се проведе втората родителска среща по Проект 2017-1-BG01-KA102-036034 „Практическо - ориентирано обучение с европейско качество”, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, Сектор „Професионално образование и обучение”, Професионално направление „Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства” - 2 група.

Целта на срещата беше да бъдат запознати родителите на учениците, които ще проведат своята производствена практика в Берлин през месец април с мобилността – пътуване, престой, работни места и културни визити.

Координаторът на проекта г-н Минко Николов отговори на поставените въпроси и информира родителите за вълнуващите ги подробности. Директорът на гимназията инж. Веска Николова – ръководител на проекта, поздрави класиралите се ученици и техните родители и заяви, че е уверена в отличното представяне на участниците. Тя им пожела да усъвършенстват своите професионални знания и умения на европейско ниво.

Придружаващ учител и ръководител на групата ще бъде г-н Тони Вързалов – учител, практическо обучение. Той информира за спецификата на работните места, условията на труд и професионалните компетентности, които се очаква да придобият участниците след приключване на мобилността.

инж. Ценка Петкова
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 13


Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2018 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2017-2018 в СПГ "Ал. Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2028.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес100
mod_vvisit_counterВчера337
mod_vvisit_counterТази седмица437
mod_vvisit_counterТози месец11344
mod_vvisit_counterВсичко776128
В момента има 126 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School