31.07.2021, 14:06 ч.


Банер
Достоен труд, достойна награда! Печат
Понеделник, 12 Юни 2017 20:31

На 7 юни 2017 г. в зала 1 на Регионално управление на образованието – Велико Търново, се състоя тържественото връчване на годишните награди „Директор на годината“ и „Учител на годината“ за учебната 2016/2017 година.

С почетната грамота „Директор на годината“ бе удостоена инж. Веска Николова – Директор на ПГ по ЛП и С – Свищов. Наградата е признание за това, че г-жа Николова е добър мениджър, уважавана е от учители, ученици и родители заради новаторските си идеи относно визията и бъдещото развитие на училището. Със своята всеотдайност и усърдие успява да мотивира педагогическия състав да работи с ученици извън редовните учебни занятия и да ги подготвя за участие в конкурси, състезания и олимпиади. Доказателство за това са успехите, които учениците ни постигнаха в състезанията по професии организирани от МОН, олимпиади и национални състезания през настоящата учебна година.

Благодарение на нейните усилия, хъс и амбиция гимназията печели проекти по програма „Еразъм +” и част от учениците ни провеждат своята производствена практика в страни от Европейския Съюз. През тази учебна година г-жа Веска Николова предостави и нова възможност на учениците обучавани в професия „Ресторантьор” – провеждане на производствена практика в курорти по българското Черноморие.

Под нейно ръководството гимназията печели проекти и по Национални програми „Модернизиране на системата на професионалното образование” – три проекта, „Оптимизиране на училищната мрежа” и „Модернизиране на материално – техническата база”, в резултат на което сградата на училището и прилежащите към нея учебни работилници и общежитие са реновирани и имат съвременна визия. Закупеното модерно професионално оборудване за различните професионални направления предоставя възможност на младите хора да получат качествена професионална подготовка.

Нейният креативен и новаторски дух неспирно търси нови хоризонти. С подкрепата на педагогическия състав тя се зае с нелеката задача да реализира първа в областта дуалната форма на обучение и за предстоящата 2017/2018г. ПГ по ЛП и С е обявила прием по специалностите „Механизация на селското стопанство” и „Вътрешни облицовки и настилки”. Идеята й срещна подкрепата на ръководството на Община Свищов и на местния бизнес в съответните професионални направления.

През учебната 2016/2017 година след закриване на ПГ „Проф. д-р А. Златаров” учениците бяха насочени към ПГ по ЛП и С. Г-жа Веска Николова успя да се справи успешно не само със законовата и документална страна на процеса, но и с чисто човешката. Като директор подпомогна и улесни процеса на адаптация както на педагогическите кадри, така и на учениците от ПГ „Проф. д-р А. Златаров”. Това тя успя да постигне благодарение на качествата, които доказа, че притежава през годините: умения за ползотворна комуникация, търпимост, отговорност и лоялност; умения за адаптиране към различни работни и социални среди. Тя притежава способност за планиране, организация и контрол както на собствената, така й на работа на педагогическия и непедагогическия персонал. Инж. Веска Николова в качеството си на Директор винаги се стреми да осигури прозрачност на намеренията и действията си. Постига я чрез непрекъснатия диалог с родители, училищно настоятелство и свищовската общественост.

Галя Недялкова

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2102.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1095
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10276
mod_vvisit_counterТози месец44722
mod_vvisit_counterВсичко2235627
В момента има 418 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School