12.07.2020, 02:54 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Първо място в Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“ Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 31 Май 2017 10:33

На 27 май 2017 год. в Руския кулутурно-информационен център в София се проведе официалната церемония по награждаване на участниците в ХІ Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, организиран от НД Русофили. Съорганизатори на конкурса са МОН, Съюзът на българските журналисти, Синдикатът на българските учители, Националният дворец на децата и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса.

Целите на конкурса са повишаване на интереса сред младите хора към необятната руска култура, обогатяване на знанията им за развититето на българо-руските отношения през вековете, формиране на способности за изразяване на собствено мнение и отстояване на позиции по важни въпроси на обществения и духовен живот в страната и света.

На церемонията присъстваха г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, г-н Павел Журавльов – директор на РКИЦ – София, г-жа Банева – „Евразийски клуб – България“, г-н Цвети Цветков – секретар на НС на НД Русофили, ученици, учители, директори на училища и гости.

В седемте категории се състезаваха над 2500 ученици от различни общини и области от цялата страна. Нашият ученик Ивелин Илиев Иванов от ХІ б клас с ръководител г-жа Елена Николаева, се включи в категорията Мултимедийни продукти с видеопрезентация „140 години свободен Свищов“. В него той представи накратко победния поход на руската армия и българското опълчение за свободата на родината ни, припомни саможертвата на знайни и незнайни воини по пътя към свободата, показа признателността на българския народ, изразена чрез паметници и паметни плочи, а след това в хронологичен ред и развититето на българо-руските отношения от Освобождението до наши дни. Неговият труд бе оценен от жури и класиран на първо място в категорията си както на общинско, така и на национално ниво.

На церемонията бяха връчени грамоти и предметни награди на учениците, заели призови места. Класираните на първо място петима ученици от втора възрастова група и един учител бяха наградени с екскурзия до Москва – столицата на Руската Федерация, осигурена от Фонд „Российский Фонд мира“, която се планира да се проведе през м. август 2017 год.

След приключване на награждаването директорът на РКИЦ г-н Журавльов сподели, че получената грамота дава възможност на учениците да получат безплатно образование в Руската Федерация в избран от тях ВУЗ и специалност.

Но освен награди за участниците, бяха подготвени и връчени грамоти за лауреати и награди на техните научни ръководители, общо шестнадесет учители.

Нека пожелаем още успехи на Ивелин и не забравяме, че непостижими неща няма, стига да има желание, усърдие и постоянство.

Елена Николаева 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2024.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес186
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9190
mod_vvisit_counterТози месец15291
mod_vvisit_counterВсичко1752129
В момента има 373 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School