31.07.2021, 15:00 ч.


Банер
Трето място на международния фестивал "Чарът на танца" Печат
Вторник, 23 Май 2017 11:04

Учениците от клуб “Танцувай с нас“ към Професионална гимназия по лека промишленост и строителство с художествен ръководител г-жа Ели Иванова за трета поредна година участваха в традиционно провеждащия се през месец май в град Александрия, Румъния фолклорен фестивал. За организатори и участници основна задача и цел на фестивала е опазването и съхраняването на автентичното фолклорно танцово изкуство.

Танцьорите и техните ръководители дефилираха от лицея „Александър Куза” до Дома на културата, където се проведе тържественото откриване. Шествието на цветното множество създаде позитивно настроение сред жителите и гостите на града.

Събитието бе открито от Chiar Florica – председател на конкурса, Eugen Delcea – директор на лицей „Александър Куза” и Augustin Ioan – заместник-кмет на гр.Александрия. Приветствие поднесе Iuliana Carnaru - съветник и официален говорител на Кметство Александрия. Участниците от всички танцови състави поздравиха присъстващите с кръшно влашко хоро, което даде старт на конкурса.

Сцената на Александрийския университет от 21 до 22 май се превърна в арена на танцовата надпревара. Участие в нея взеха над двеста представители от България и страната домакин. Конкурсът стартира с презентиране на традиционни за фолклорните области на участниците народни носии и продължи с танци, представени в четири категории: танци изпълнявани от момичета (момчета), традиционен народен танц – смесен състав, модерни и мажоретни танци. Момичетата и момчетата от ПГЛПС представиха шопски танц в категория „Традиционен фолклорен танц“ – смесен състав. С изпълнението си нашите ученици внесоха много настроение и повдигнаха духа на публиката, с което напълно заслужено заеха почетното трето място. Всеотдайността на нашите танцьори при изпълнението им бе доказателство за положения от тях труд.

Ценка Петкова
 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2099.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1148
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10329
mod_vvisit_counterТози месец44775
mod_vvisit_counterВсичко2235680
В момента има 535 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School