20.06.2021, 06:49 ч.


Банер
Достойно представяне на Звезделина на Националното състезание „Най-добър млад готвач” Печат
Вторник, 25 Април 2017 08:30

По време на Националната кулинарна купа България 2017 се проведе и Панорамата на професионалното образование за „Най-добър млад готвач”, „Най-добър млад хлебар – сладкар”, „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад барман“. Организатор на състезанието е Министерството на образованието и науката (МОН) и партньори: Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българската асоциация на професионалните готвачи и Евро - Ток Интернационал.

Събитието се състоя на 21 и 22 април 2017 година в международния панаир Пловдив, а участници в състезанието бяха ученици от професионалните гимназии и професионалните училища от ХІ и ХІІ клас, обучаващи се по професионални направления „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” и „Пътувания, туризъм и свободно време”, които не са участвали в регионални и национални състезания през минали години.

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – гр. Свищов, бе представена от Звезделина Иванова, ученичка от 11 б клас, победителка в регионалното състезание, проведено в гр.Велико Търново през месец март. Тя се състезава в категорията „Най-добър млад готвач”. Регламентът на състезанието включваше приготвяне на първо, второ и трето ястие по изготвено от участниците меню от вегетариански ястия, като по избор едното от ястията да бъде с риба, характерна за региона, от който се явява състезателят. Състезанието протече в два кръга. На първия етап бяха допуснати всички класирани на призови места ученици по региони, а до втори етап бяха класирани първите десет участника, които трябваше да се справят с предизвикателството „черна кутия”. Жури от шестима шеф-готвачи оценяваха приготвените ястия. Нашата надежда Звезделина се справи с първата част от състезанието, като зае четиринадесето място и получи грамота за участие.

инж. Анета Владимирова

 

Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2112.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес349
mod_vvisit_counterВчера1353
mod_vvisit_counterТази седмица10526
mod_vvisit_counterТози месец24556
mod_vvisit_counterВсичко2177014
В момента има 597 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School