03.07.2020, 00:53 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Достойно представяне на Звезделина на Националното състезание „Най-добър млад готвач” Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 25 Април 2017 08:30

По време на Националната кулинарна купа България 2017 се проведе и Панорамата на професионалното образование за „Най-добър млад готвач”, „Най-добър млад хлебар – сладкар”, „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад барман“. Организатор на състезанието е Министерството на образованието и науката (МОН) и партньори: Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българската асоциация на професионалните готвачи и Евро - Ток Интернационал.

Събитието се състоя на 21 и 22 април 2017 година в международния панаир Пловдив, а участници в състезанието бяха ученици от професионалните гимназии и професионалните училища от ХІ и ХІІ клас, обучаващи се по професионални направления „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” и „Пътувания, туризъм и свободно време”, които не са участвали в регионални и национални състезания през минали години.

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – гр. Свищов, бе представена от Звезделина Иванова, ученичка от 11 б клас, победителка в регионалното състезание, проведено в гр.Велико Търново през месец март. Тя се състезава в категорията „Най-добър млад готвач”. Регламентът на състезанието включваше приготвяне на първо, второ и трето ястие по изготвено от участниците меню от вегетариански ястия, като по избор едното от ястията да бъде с риба, характерна за региона, от който се явява състезателят. Състезанието протече в два кръга. На първия етап бяха допуснати всички класирани на призови места ученици по региони, а до втори етап бяха класирани първите десет участника, които трябваше да се справят с предизвикателството „черна кутия”. Жури от шестима шеф-готвачи оценяваха приготвените ястия. Нашата надежда Звезделина се справи с първата част от състезанието, като зае четиринадесето място и получи грамота за участие.

инж. Анета Владимирова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2102.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес60
mod_vvisit_counterВчера1481
mod_vvisit_counterТази седмица6083
mod_vvisit_counterТози месец3102
mod_vvisit_counterВсичко1739940
В момента има 232 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School