15.07.2020, 00:47 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Кръгла маса в Община Свищов Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 20 Април 2017 11:40

На 19.04.2017г. в Зала 1 на Община Свищов се проведе кръгла маса на тема “Сътрудничество в сферата на хотелиерството и ресторантьорството за развитие на Община Свищов”. Инициативата бе на Община Свищов и на ПГ по ЛП и С – Свищов. Идеята бе подкрепена от представителите на местния бизнес в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.

Представители на домакините от Общината бяха г-н Росен Маринов – Директор на Дирекция „Култура и културно наследство”, г-жа Румяна Кузева – Началник отдел „Образование и култура”, Станислава Йорданова – главен експерт Култура и връзки с обществеността и Георги Йорданов – главен експерт Европейски проекти и европейски въпроси.

Гост на събитието беше г- жа Таня Александрова – Дирекция „Бюро по труда” Свищов. Тя представи анализ на търсенето и предлагането на кадри в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.

Актуалността на темата провокира интереса на представителите на местния бизнес и участието им.

Кръглата маса се проведе по предварително изготвена програма. Директорът на гимназията г-жа Веска Николова представи презентация на тема „Развитие на туризма в Община Свищов - Общински план за развитие на община Свищов (2014-2020)”, а г-н Георги Йорданов анализира състоянието и потенциални възможности за развитие на туризма в общината. Преподаватели по професионална подготовка от гимназията презентираха възможностите на училището за подготовка на кадри в направление „Хотелиерство, ресторантьорството и кетъринг” - обучение на ученици, валидиране на професионални знания, умения и компетентности.

Предимствата и ползите за учениците и работодателите от обучението чрез работа, което ПГ по ЛП и С предлага като форма на партньорство  между гимназията и бизнеса представи г-жа Веска Николова.

Разгледаните теми повдигнаха много въпроси и коментари, и събитието приключи с оживена дискусия по темата "Възможности за развитие на Община Свищов в сферата на хотелиерството и ресторантьорството".

Коментарите очертаха сферите на действие и бъдещо сътрудничество. Участниците в кръглата маса се обедениха около идеята, че Свищов със своята многовековна история може да е привлекателна дестинация за много туристи. В тази връзка е необходимо да се изработят уеб-сайт и рекламни брошури на туристическите обекти, хотели, ресторанти и места за забавления.

Галя Недялкова
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

imgp2122_11.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес58
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3411
mod_vvisit_counterТози месец20268
mod_vvisit_counterВсичко1757106
В момента има 271 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School