28.10.2021, 04:42 ч.


Банер
Честита Баба Марта! Печат
Сряда, 01 Март 2017 16:41

На 1 март посрещаме Баба Марта. Празникът в българските традиции е символ на пролетта и раждането на природата за нов живот. Обичаят на завързването на усукани бяла и червена вълнени нишки е специфична за българския фолклор.

По инициатива на Община Свищов на 28.01.2017г., учебните заведения на територията на града украсиха Централния парк и градинката на площад „Свобода” с ръчно изработени от възпитаниците им мартеници. Нашите ученици от XI а клас, специалност „Производство на облекло от текстил”, с присъща за изучаваната от тях професия креативност и естетически усет се постараха да представят достойно гимназията. През изминалата седмица под ръководството на инж. Минко Николов те се заеха с ушиването на бели и червени панделки, с които допринесоха за украсата на Централния парк и за създаването на празнично настроение на жителите и гостите на града, в който живеем.

А за празничното настроение в нашето училище се погрижиха деветокласниците. Те подготвиха информационно табло за 1 март и изработиха от бели и червени вълнени конци традиционната за празника мартеница Пижо и Пенда.

Весел празник!

Галя Недялкова


 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2026.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес197
mod_vvisit_counterВчера1228
mod_vvisit_counterТази седмица3504
mod_vvisit_counterТози месец31232
mod_vvisit_counterВсичко2348683
В момента има 212 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School