15.07.2020, 04:52 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Честита Баба Марта! Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 01 Март 2017 16:41

На 1 март посрещаме Баба Марта. Празникът в българските традиции е символ на пролетта и раждането на природата за нов живот. Обичаят на завързването на усукани бяла и червена вълнени нишки е специфична за българския фолклор.

По инициатива на Община Свищов на 28.01.2017г., учебните заведения на територията на града украсиха Централния парк и градинката на площад „Свобода” с ръчно изработени от възпитаниците им мартеници. Нашите ученици от XI а клас, специалност „Производство на облекло от текстил”, с присъща за изучаваната от тях професия креативност и естетически усет се постараха да представят достойно гимназията. През изминалата седмица под ръководството на инж. Минко Николов те се заеха с ушиването на бели и червени панделки, с които допринесоха за украсата на Централния парк и за създаването на празнично настроение на жителите и гостите на града, в който живеем.

А за празничното настроение в нашето училище се погрижиха деветокласниците. Те подготвиха информационно табло за 1 март и изработиха от бели и червени вълнени конци традиционната за празника мартеница Пижо и Пенда.

Весел празник!

Галя Недялкова


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2099.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес336
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3689
mod_vvisit_counterТози месец20546
mod_vvisit_counterВсичко1757385
В момента има 237 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School