04.07.2020, 04:16 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Състезания в направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 15 Февруари 2017 16:42

На 14 и 15.02.2017г. в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство се проведоха училищните кръгове на националните състезания по професии - „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”.

В категорията „Най-добър млад готвач” участваха учениците Звезделина Иванова, Емил Димитров, Асен Кръстев, Виктория Петрова, Жени Елисеева, Камелия Джевдетова, Полина Евтимова – всички от ХІ б клас. Задачата на състезателите беше да приготвят основно ястие с подходяща към него топла гарнитура, като основният продукт беше пилешко филе. Всеки участник трябваше да обмисли технологията на приготвяне на ястието си и да я опише в съответна технологична карта.

Приготвените ястия бяха оценявани от комисия с председател г-жа Лиляна Димитрова и членове г-жа Ивелина Енчева и г-жа Анета Владимирова. Състезателите се оценяваха по следните критерии: външен вид и работно облекло, лична хигиена и хигиена на работното място, безопасност при работа със съдове и инвентар, ефективност при използване на ресурси и хранителните продукти (минимум отпадъци), организация и техника на работа, прецизност на изпълнение, оригиналност, новаторство при приготвяне и оформяне, вкусови качества, работа в екип.

След обобщаване на резултатите, комисията излъчи за победител – Звезделина Иванова, а на 2 място – Емил Димитров и на 3 място – Асен Кръстев.

В категията „Най-добър млад сервитьор” в надпреварата се включиха четирима състезатели – Ивелин Иванов, Любомира Любенова, Силвия Симеонова и Франческа Иванова – всички от ХІ б клас. Задачата, която постави комисията бе да заредят масата за обяд – два куверта. Комисията оцени състезателите по следните критерии: външен вид и работно облекло, лична хигиена и хигиена на работното място, организация и техника на работа, прецизност при зареждане на маса за обяд.

След обобщаване на резултатите комисията обяви и победителят в категория „Най-добър млад сервитьор” – Ивелин Иванов. На второ място се класира Любомира Любенова, а на трето – Силвия Симеонова.

Победителите в училищните кръгове на състезанията по професии ще представят гимназията на Регионалния кръг на състезанието, който ще се проведе на 10, 11 и 12 март 2017 година във Велико Търново.

Пожелаваме на победителите успешна подготовка, много вяра, късмет и достойно представяне на Регионалните кръгове на състезанието.

Ивелина Енчева 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2022.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес258
mod_vvisit_counterВчера1496
mod_vvisit_counterТази седмица7777
mod_vvisit_counterТози месец4796
mod_vvisit_counterВсичко1741635
В момента има 177 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School