31.07.2021, 14:12 ч.


Банер
Училищен кръг на национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето” Печат
Четвъртък, 09 Февруари 2017 09:28

На 2 февруари 2017 година в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство се проведе училищен кръг на Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето” за 2016/2017 учебна година. Целта му е да се стимулира развитието на научно-техническата мисъл, популяризиране на машиностроителните професии и обвързване на извънучилищните дейности с бизнес средите.

Заданията за училищния и националния кръг се подготвят от комисия, ръководена от председателя на Фондация „Милен Григоров”, град Горна Оряховица, представител на ТУ – Габрово и учители от ПТГ „Васил Левски”, град Горна Оряховица.

Училищният кръг на състезанието се състои от две части: тест и приложно-творческа задача. Тестът, състоящ се от 20 въпроса, обхваща знания и умения от учебните предмети техническо чертане, техническа механика, материали и заготовки, материалознание, електротехника и електроника, информационни технологии.

Приложно-творческата задача съдържа детайлиране по зададен чертеж и довършване на чертеж на резбово съединение.

В училищният кръг на първо място се класира Мариел Йорданов от XI клас, а на второ масто - Николай Методиев от X клас. Те бяха подготвени от инж. Зорница Минчева. И двамата ученици се обучават по професия „Техник на транспортна техника”. 

Директорът на ПГ по лека промишленост и строителство – инж. Веска Николова поздрави участниците в състезанието, пожела им успех и достойно представяне.

Националното състезание ежегодно се провежда в гр. Горна Оряховица през месец март. Организира се от Министерство на образованието и науката, РУО – Велико Търново, Фондация „Милен Григоров”, ТУ - Габрово и ПТГ „Васил Левски”, град Горна Оряховица.

инж. Зорница Минчева

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2099.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1101
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10282
mod_vvisit_counterТози месец44728
mod_vvisit_counterВсичко2235633
В момента има 423 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School