04.07.2020, 04:24 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Училищен кръг на национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето” Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 09 Февруари 2017 09:28

На 2 февруари 2017 година в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство се проведе училищен кръг на Национално състезание „Най-добър техник в машиностроенето” за 2016/2017 учебна година. Целта му е да се стимулира развитието на научно-техническата мисъл, популяризиране на машиностроителните професии и обвързване на извънучилищните дейности с бизнес средите.

Заданията за училищния и националния кръг се подготвят от комисия, ръководена от председателя на Фондация „Милен Григоров”, град Горна Оряховица, представител на ТУ – Габрово и учители от ПТГ „Васил Левски”, град Горна Оряховица.

Училищният кръг на състезанието се състои от две части: тест и приложно-творческа задача. Тестът, състоящ се от 20 въпроса, обхваща знания и умения от учебните предмети техническо чертане, техническа механика, материали и заготовки, материалознание, електротехника и електроника, информационни технологии.

Приложно-творческата задача съдържа детайлиране по зададен чертеж и довършване на чертеж на резбово съединение.

В училищният кръг на първо място се класира Мариел Йорданов от XI клас, а на второ масто - Николай Методиев от X клас. Те бяха подготвени от инж. Зорница Минчева. И двамата ученици се обучават по професия „Техник на транспортна техника”. 

Директорът на ПГ по лека промишленост и строителство – инж. Веска Николова поздрави участниците в състезанието, пожела им успех и достойно представяне.

Националното състезание ежегодно се провежда в гр. Горна Оряховица през месец март. Организира се от Министерство на образованието и науката, РУО – Велико Търново, Фондация „Милен Григоров”, ТУ - Габрово и ПТГ „Васил Левски”, град Горна Оряховица.

инж. Зорница Минчева

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2008.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес269
mod_vvisit_counterВчера1496
mod_vvisit_counterТази седмица7788
mod_vvisit_counterТози месец4807
mod_vvisit_counterВсичко1741646
В момента има 192 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School