28.10.2021, 06:03 ч.


Банер
Училищен кръг на национално състезание „Млади таланти в модата” Печат
Четвъртък, 26 Януари 2017 11:41

На 20.01.2017 год. в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство се проведе училищен кръг от националното състезание „Млади таланти в модата”. Организатор на състезанието е МОН в партньорство с Национална асоциация на училищата по мода „НАУМ” и „Модно студио – Милена Великова”. Главна цел на състезанието е да предостави възможност на учениците за творческа изява на придобитите знания, умения и компетентности по изучаваната професия.

В гимназията бяха сформирани два отбора, които се съревноваваха по между си. Участниците в тях са ученици от 11 клас, специалност „Производство на облекло от текстил”. С гордост заявяваме, че нашите състезатели са истински професионалисти, това е видно от резултатите, които постигат до момента в хода на обучението си. Под ръководството на инж. Минко Николов с амбиция и желание учениците се впуснаха и в това изпитание.

Състезанието през тази учебна година има следния формат: училищен кръг – създаване на портфолио по идеен проект на тема „Цветя” и национален кръг – представяне на портфолио и модел на тема „Цветя”.

Отборите работиха усърдно по изработването на своето портфолио. Надпреварата беше оспорвана и мотивира участниците да покажат най-доброто от себе си. Те демонстрираха новаторство и професионален усет, качества, които са залог за успех в света на модата.

Във всяко състезание има победители и този път това беше отборът на Айше Александрова, Дениска Михайлова и Гюлчерай Бейтулова.

Жури от експерти в сферата на професионалното образование и модния бизнес ще извърши класиране и подбор на отборите за участие в Националния кръг на състезанието, което ще се проведе през месец април в Пловдив.

Директорът на ПГ по лека промишленост и строителство – инж. Веска Николова, поздрави учениците за отличното представяне и им пожела да са сред класираните за Националния кръг на състезанието „Млади таланти в модата”.

Галя Недялкова

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2090.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес260
mod_vvisit_counterВчера1228
mod_vvisit_counterТази седмица3567
mod_vvisit_counterТози месец31295
mod_vvisit_counterВсичко2348746
В момента има 309 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School