11.07.2020, 08:27 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Национално ученическо състезание „Управленски решения в международния бизнес” Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 19 Декември 2016 08:36

На 16 декември 2016 година в Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов се проведе Национално ученическо състезание „Управленски решения в международния бизнес”. В него се включи и нашата гимназия със своите участници: Борислава Борисова, Антония Тодорова, Пламена Профирова и Гюлсевян Кадирова.

Участниците бяха разпределени в екипи, които трябваше да се справат със зададен казус. Състезанието представляваше делова игра, в която от учениците се искаше да изпълнят консултантска услуга за чуждестранна компания, търсеща възможност за международна експанзия. Учениците трябваше да препоръчат форма за навлизане на българския пазар, като отчитат особеностите на компанията, характеристиките на българската икономика и възможностите за присъствие на световния пазар от българска територия. В помощ на учениците във всеки екип имаше ментори – докторанти и асистенти от Катедра МИО, които подпомагаха с идеи и насоки екипната работа.

В края на състезанието всеки екип представи презентация, с която показа как ще навлезе на новия пазар, с какви фактори ще се съобрази и какъв краен резултат очаква. Учениците от нашата гимназия бяха в екипите, чиито идеи бяха оценени на 1-во и 2-ро място. Удовлетворени от победата и добрите резултати всички участници бяха наградени с грамоти и  сертификати за участие.

Лиляна Димитрова
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2028.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес544
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7868
mod_vvisit_counterТози месец13969
mod_vvisit_counterВсичко1750808
В момента има 517 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School