12.07.2020, 05:25 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Отвори очи - движи се безопасно! Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 21 Ноември 2016 14:53

С решение на Асамблеята на ООН от 26.10.2005г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. За това на 21 ноември и в ПГЛПС той бе отбелязан с различни мероприятия. Бяха изготвени две табла от ученици от гимназията, а г-н Тони Вързалов - учител по специалност "Автотранспортна техника" представи на учениците филмите "Несъобразена скорост" и "Правила за движение по пътищата", които показват причините и последиците от катастрофите.

Класните ръководители ще дискутират в часа на класа теми, свързани с безопасността на движението като "Отвори очи - движи се безопасно", "Как да запазим човешки живот на пътя", "Агресията. Не на войната по пътищата" и лекции "Пътна безопасност" и "Оказване на долекарска помощ при пътно произшествие с пострадали".

Целта на тези мероприятия е да се привлече вниманието на младите хора като участници в движението и да повиши информираността им за културата на поведение на пътя, защото страшната статистика сочи, че всяка седмица в България при пътнотранспортни произшествия загиват над 15 човека.

Нека всички заедно да запазим най-ценното, което имаме - човешкия живот!

Елза Божанова


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2027.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес356
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9360
mod_vvisit_counterТози месец15461
mod_vvisit_counterВсичко1752300
В момента има 254 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School