08.07.2020, 04:22 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Учител на годината за 2016 година е г-жа Елза Николаева Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 04 Юни 2016 21:34

В навечерието на 24 май - Празника на славянската писменост, българската просвета и култура, кметът на Община Свищов - Генчо Генчев награди най-добрите просветни и културни дейци. Тържествената церемония, превърнала се вече в традиция, бе насрочена на 20 май в салона на Първо Българско Народно Читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" - гр. Свищов.

Инициативата за раздаването на наградите е на общинското звено "Образование и култура" и се реализира от 2000 година. Номинираните трябва да са със значим принос за развитието на образованието и културата през годината и да са завоювали значими успехи. Номинациите са в три категории - "Учител на годината", "Деятел на културата" и "Достоен за Свищов", и се излъчват на базата на предложения от педагогическите съвети на училищата и културните институции в общината.

На церемонията г-н Генчев раздаде почетни грамоти за принос в областта на образованието и културата. От Професионална гимназия по лека промишленост и строителство беше отличена г-жа Елза Божанова Николаева. Тя работи в гимназията като старши учител общообразователен учебен предмет в гимназиален етап, с 23-годишен педагогически стаж, преподава по Български език и литература и История и цивилизация.

Г-жа Елза Божанова Николаева е предложена от колектива за номинация, тъй като има много добра научна и методическа подготовка в областите, в които преподава; следи новостите в областта на преподаваните от нея учебни предмети и се стреми да ги прилага при обучението на учениците.

Председател е на Методично обединение на учителите по общообразователна подготовка в гимназията. Проявява творчество в работата си и постоянно търси пътища за повишаване на квалификацията си. Присъдено и е II ПКС.

Г-жа Николаева участва като преподавател по културна подготовка по проект „ЕРАЗЪМ+”, изпращащ ученици на гимназията на производствена практика в чужбина, участва в разработването на проектното предложение на Проект „Америка за България”, след което го защити пред съответната организация в София.

В своята преподавателска дейност тя е мотивирана да подобри качеството на общообразователната подготовка на учениците, което е видимо в резултатите, които те постигат.

Г-жа Божанова е уважавана от своите колеги, ползва се с авторитет сред ученици и родители, председател е на Училищното настоятелство, участва в множество училищни комисии и с дейността си допринася за утвърждаване на авторитета на гимназията.

Ръководството и педагогическият колектив на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – град Свищов смятат, че 24 май е денят, в който г-жа Елза Николаева, заслужава признание за достойния си труд.

Лиляна Димитрова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2112.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес256
mod_vvisit_counterВчера1566
mod_vvisit_counterТази седмица2815
mod_vvisit_counterТози месец8916
mod_vvisit_counterВсичко1745755
В момента има 227 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School