12.07.2020, 08:23 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Изпращане на Випуск 2012 - 2016 Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Неделя, 15 Май 2016 11:39

Ето, че вече му се видя края. Вие сте на път да прекрачите прага на своя нов живот, готови да приемете всичко, което съдбата може да ви поднесе. Е, вярно, че тя невинаги е толкова благосклонна, колкото на нас ни се иска, и дори често обича да се шегува с нас, сякаш това и доставя удоволствие, но пък начин да избягаме от нея все още не са намерили. Какво пък, ако сте чак в такова противоречие с нея - бъдете по-упорити, по-амбициозни и силни и току вижте сте успели да я надиграете.
И в крайна сметка всички тези четири години, прекарани в училище не са били толкова досадни и ненужни, нали? Напротив, именно те са ви помогнали да вкусите от живота. Запознахте се с толкова нови хора. С някои от тях намерихте общ език, с други не, но пък всеки от вас, поглеждайки назад, ще си спомня с усмивка за тези дни. Дни, изпълнени с радост, забавления и разбира се - с учене. Може да не сте били сред отличниците на класа, може от време на време да сте се разочаровали от себе си, но това невинаги е най-важното. Тук, в училище, с помощта на нас, учителите и скъпите ви приятели, се научавате преди всичко да бъдете хора.
Ние, учителите, сме убедени, че вие няма да ни разочаровате. Старайте се да следвате полезните съвети, които сме ви давали и да заслужите и защитите подобаващо мястото в живота.
Сега започва един нов етап от живота ви, изпълнен с изненади и предизвикателства. Отмина времето на веселите детски игри и започва по-сложната част – вземането на самостоятелни решения. Предстои ви да изживеете много прекрасни мигове, но и много горчивини. Въпреки това, приемайте всяка трудност като изпитание и бъдете устремени в сбъдването на мечтите си, гледайте позитивно на всяка падение и приемайте с усмивка неуспехите. Стъпвайте сигурно с високо вдигната глава, не се предавайте и ако съдбата ви затръшне вратата - влезте през прозореца, защото винаги има начин.
И не на последно място - знайте, че уроците не свършват с последния звънец. Успешен старт в живота!

Ценка Петкова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2081.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес660
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9664
mod_vvisit_counterТози месец15765
mod_vvisit_counterВсичко1752604
В момента има 403 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School