27.07.2021, 13:58 ч.


Банер
Конкурс на Фондация „Америка за България“ Печат
Четвъртък, 17 Март 2016 19:59

За пореден път Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов доказа, че разполага с креативен екип с новаторски идеи. В тазгодишния конкурс на Фондация „Америка за България“ – „Училища на бъдещето“ бе подадено проектно предложение от гимназията за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес.

Проектното предложение предвижда създаване на център за интерактивно обучение, състоящ се от три класни стаи, както и отворени пространства за комуникация и социални контакти между учениците в свободното им време. Чрез реализирането на заложените в проекта дейности ще се повиши привлекателността на гимназията като образователна институция, ще се създаде стимулираща учебна среда и ще се повиши мотивацията на учители и ученици за личностно развитие и активно участие в процеса на придобиване на знания и умения.

Кандидатурите за конкурса „Училища на бъдещето” бяха в две категории на искано финансиране: до 50 000 лв. и от 50 000 до 200 000 лв. В първия етап от конкурса от общо 270 проектни предложения, до полуфинал бяха допуснати 45 училища. Най-голямата ни радост бе да видим, че сме сред 21 полуфиналисти с одобрено финансиране до 50 000 лева.

През идните седмици се очаква посещение на място от екип на Фондацията, който ще оцени проектната идея, а в началото на месец юни ще обяви и ще награди в официална церемония 15-те училища, чиито идеи ще бъдат финансирани.

Искрено се надяваме, че създаването на този център ще спомогне за утвърждаване на училището като конкурентноспособна и привлекателна образователна институция сред общността.

Елена Николаева

Даниела Минзилева

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2035.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1147
mod_vvisit_counterВчера1512
mod_vvisit_counterТази седмица2659
mod_vvisit_counterТози месец37105
mod_vvisit_counterВсичко2228010
В момента има 471 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School