03.07.2020, 00:08 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

ПГЛПС е домакин на регионалното състезание „Най-добър млад строител“ Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Събота, 19 Март 2016 16:37

„Стройте за векове, не само за пари, но и за слава и чест на майстор“ с този завет на забележителния майстор уста Кольо Фичето на 18 март 2016г. в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство - Свищов бе открито Националното състезание по професионално направление „Строителство“ за учебната 2015/2016г. - регионален кръг. Организатор на състезанието е Министерството на науката и образованието с партньори: „Кнауф България“ ЕООД, „Винербергер България“, „Баумит България“, „Мегахим“ АД, Камара на строителите в България и „Марисан“ ООД. За подготовката на състезанието нашата гимназия разчита и на помощта на местни фирми: „Строй мед“, „Паркети Илиев“ЕООД, „Калчев - СМ“ ООД и Фирма „Коев-СД“ ООД. Гости на откриването бяха: инж. Таня Димитрова - експерт професионално образование от РИО –Велико Търново, Борислав Замфиров - заместник-кмет на Община Свищов, Румяна Кузева - началник отдел „Образование и култура“, представители на местни фирми, на местната преса и телевизия.

Участници в тазгодишното състезание са младите строители от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ - Велико Търново, Професионална гимназия по строителство - Габрово, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Проф. арх. Стефан Стефанов“ - Монтана, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Никола Фичев“ - Плевен и Професионална гимназия по строителство, електротехника и услуги - Тетевен. Поздравления към състезателите бяха отправени от г-жа Веска Николова - директор на ПГЛПС, инж. Таня Димитрова - експерт професионално образование от РИО – Велико Търново, г-н Борислав Димитров - търговски представител за София и Северозападна България на „Винербергер България“ и г-жа Румяна Кузева - началник отдел „Образование и култура“.

Знанията и уменията на младите строители бяха оценени от жури за всяка една състезателна дисциплина. Участниците в него са представители на фирмите партньори и местни фирми. Четири са състезателните дисциплини, в които участниците показаха своите умения: състезателна дисциплина №1 „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“, състезателна дисциплина №2 „Облицовки и настилки“, състезателна дисциплина №3 „Зидария“ и състезателна дисциплина №4 „Сухо строителство“. Състезанието, на което нашето училище е домакин, продължи два дни - 18 и 19 март.

Неусетно отминаха тези дни, изпълнени с много приятни емоции и стремеж всеки един състезател да покаже най-доброто, на което е способен. Журито имаше нелеката задача да оцени знанията и уменията на младите строители.

Наградите са осигурени от партньорите, Община Свищов и местните фирмите. ПГЛПС изказва благодарност към тях за подготовката и осъществяването на регионалното състезание „На-добър млад строител“!

Наградите бяха връчени от г-жа Веска Николова – директор на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, гр. Свищов, г-жа Анелия Димитрова – заместник – кмет на Община Свищов и от търговските представители на фирмите.

Регионалното състезание „Най-добър млад строител“ бе закрито от г-жа Веска Николова, но и победители и победени спечелиха много нови приятели и незабравими спомени от нашия град.

Елза Божанова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2102.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес10
mod_vvisit_counterВчера1481
mod_vvisit_counterТази седмица6033
mod_vvisit_counterТози месец3052
mod_vvisit_counterВсичко1739891
В момента има 182 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School