11.07.2020, 07:08 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Изява на клуб „Фризьорство” при ПГ по ЛПС Печат
Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 24 Февруари 2016 17:02

На 24.02.2016г. се проведе изявата на клуб “Фризьорство” с ръководител г-жа Елена Димитрова, собственик на фризьорски салон “Лени”.

За втора учебна година интересът към тази професия не стихва. В клуба участваха тринадесет момичета и момчета от 9 и 12 клас. Обучението продължи в съществуващото за целта помещение в гимназията. Занятията стартираха с история на фризьорството и продукти за грижа за косата.  Стилизиращите продукти и видове масажни техники бяха много интересни теми. В процеса на работата учениците усвоиха различни техники за подстригване, цялостно боядисване на коса, изработване на кичури с фолио и с шапка, навиване на коса, изработваха ежедневни, официални и екстравагантни прически.

Изявата включваше демонстрация на абитуриентски и официални прически.

Официален гост на изява бе г-жа Веска Николова - директор ПГЛПС, учители, служители и ученици от гимназията. Тя поздрави участниците в курса за показаните усвоени умения в тази нелека професия и благодари на г-жа Елена Димитрова за търпението и старанието при обучението на учениците.

С грамоти, връчени от г-жа Димитрова, беше възнаграден труда на най-старателните ученици. Процесът на работа и изявата бяха отразени от кабелна телевизия "Нове ТВ".

 Ценка Петкова 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2020.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес464
mod_vvisit_counterВчера1645
mod_vvisit_counterТази седмица7788
mod_vvisit_counterТози месец13889
mod_vvisit_counterВсичко1750728
В момента има 237 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School