12.07.2020, 05:31 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Училищен кръг на Национално състезание по професионално направление „Строителство” Печат
Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 19 Февруари 2016 13:17

На 18.02 2016г. в ПГ по ЛПС, в учебния полигон по строителство, се проведе училищния кръг на Национално състезание от професионално направление „Строителство” – „Най-добър млад строител”.

Участниците бяха ученици от IX и XI клас професия „Строител-монтажник”, специалности „Изолации в строителството” и „Сухо строителство”. Те се състезаваха в четири състезателни дисциплини: Мазилки, шпакловки и бояджийски работи; Облицовки и настилки; Зидария и Сухо строителство.

В първите две дисциплини класирането бе индивидуално, а в другите - отборно.

В първата състезателна дисциплина участниците нанасяха силиконова мазилка с драскана структура върху стена и изпълниха Spirit effect. На първо място се класира Ферхат Георгиев от IX а клас.

Във втората състезателна дисциплина участниците изпълниха облицовка от фаянсови плочки, като на първо място се класира Тасим Тасимов от IX а клас.

Третата състезателна дисциплина имаше теоретична част /тест/ и практическа част - изпълнение на зидария по зададена схема с керамични тухли Wienerberger. На първо място се класираха отбор от 2-ма ученика Георги Русанов и Хюрай Чолакоолу от IX а клас.

Четвъртата състезателна дисциплина също беше в 2 части: теоретична част /тест/ и практическа част - изпълнение на преградна стена по зададена схема, система KNAUF. Първите места зае отбора на Даниел Антонов и Росен Пенчев от XI а клас.

Всички състезатели бяха оценявани от комисия с председател инж. Венета Ламбева и членове инж. Диана Петкова и инж.Тереза Пенчева. Критериите за оценяване бяха спазване правилата за ЗБУТ, ефективна организация на работното място, правилен подбор на строителни материали и инструменти, спазване на съответната технология, качество на изпълнение, време на изпълнение, рационалност и икономичност и не на последно място творчество и оригиналност.

Класираните на първо място ученици продължават участието си в Регионалния кръг на състезанието, който ще се проведе на 18 и 19 март 2016г. в гр. Свищов, с домакин Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – гр. Свищов.

Успех на всички в следващия етап на състезанието!

инж. Венета Ламбева 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2088.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес370
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9374
mod_vvisit_counterТози месец15475
mod_vvisit_counterВсичко1752314
В момента има 309 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School