27.07.2021, 14:31 ч.


Банер
„Ще се подготвяме усърдно, за да докажем, че сме достойни конкуренти!” Печат
Сряда, 17 Февруари 2016 17:35

На 15 и 17.02.2016г. в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство се проведоха училищните кръгове на националните състезания по професии - „Най-добър млад готвач” и „Най-добър млад сервитьор”.

В категорията „Най-добър млад готвач” участваха учениците Кристина Христова и Кристина Кръстева – от ХІІ б клас и Иван Иванов – от ХІ б клас. Задачата на състезателите беше да приготвят основно ястие с подходяща към него топла гарнитура, като основният продукт беше пилешко бутче. Всеки участник трябваше да обмисли технологията на приготвяне на ястието си и да я опише в съответна технологична карта..

Приготвените ястия бяха оценявани от комисия с председател г-жа Лиляна Димитрова и членове г-жа Ивелина Енчева и г-жа Анета Владимирова. Състезателите се оценяваха по следните критерии: външен вид и работно облекло, лична хигиена и хигиена на работното място, безопасност при работа със съдове и инвентар, ефективност при използване на ресурси и хранителните продукти (минимум отпадъци), организация и техника на работа, прецизност на изпълнение, оригиналност, новаторство при приготвяне и оформяне, вкусови качества, работа в екип.

След обобщаване на резултатите, комисията излъчи победител – Кристина Христова.

В категията „Най-добър млад сервитьор” в надпреварата се включиха четирима състезатели – Хюлия Юсуфова, Ангел Иванов, Антония Тодорова и Найле Зияева.. Задачата, която постави комисията бе да извършат подготвителните дейности за обслужването; да заредят масата за консумация по определено предварително меню – два куверта; да декантират на вино. Комисията оценява състезателите по следните критерии: Външен вид и работно облекло, лична хигиена и хигиена на работното място, организация и техника на работа, прецизност на изпълнение при сервиране на храни и напитки, представяне на вино и съчетаване на храните и напитките, декантиране на вино, работа в екип.

След обобщаване на резултатите комисията обяви и победителят в категория „Най-добър млад сервитьор” – Хюлия Юсуфова.

Победителите в училищните кръгове на състезанията по професии ще представят гимназията на Регионалния кръг на състезанието, който ще се проведе на 13, 14 и 15 март 2016 година в Курортен комплекс „Албена”, а домакин на регионалните сътезания ще бъде Професионална гимназия по туризъм – Добрич.

Пожелаваме на победителите успешна подготовка, много вяра, късмет и достойно представяне на Регионалните кръгове на състезанието.

Лиляна Димитрова
 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2024.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1189
mod_vvisit_counterВчера1512
mod_vvisit_counterТази седмица2701
mod_vvisit_counterТози месец37147
mod_vvisit_counterВсичко2228052
В момента има 491 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School