03.07.2020, 00:28 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Бизнесът в помощ на бъдещите строители от ПГЛПС Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 20 Януари 2016 15:46

За пореден път в ПГ по лека промишленост и строителство традиционно се проведе среща между наши ученици и преподаватели с представители на фирма Винербергер – една от водещите в областта на строителството.

Инициатор на срещата са преподаватели от направление „Строителство” инж. Венета Ламбева и инж. Диана Петкова. На 03.12.2015г. в ПГ по ЛПС – гр.Свищов, в обновения кабинет по строителство, бе проведена среща между представители на фирмите Винербергер и Тондах с учители и ученици от училището, които презентираха новите материали и техники в строителството за изпълнение на стени и покриви.

Днес, 20.01.2016г., г-н Димитър Вътков направи практическа демонстрация как се изпълнява зидария с тухли Винербергер с материали и инструменти, предоставени от фирмата. В процеса на работа бяха пояснени изискванията и правилата, които трябва да се спазват при зидането на стени.

На демонстрацията присъстваха както ученици от направление „Строителство”, така и ученици от други професионални направления, изучаващи СИП Строител и колеги.

Срещата се проведе при голям интерес от страна на учениците. Предстои следваща среща с представители на фирмата, на която ще продължи подготовката на участниците в предстоящите регионални състезания по професия „Строител”.

инж. Диана Петкова 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2035.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес32
mod_vvisit_counterВчера1481
mod_vvisit_counterТази седмица6055
mod_vvisit_counterТози месец3074
mod_vvisit_counterВсичко1739913
В момента има 215 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School