20.06.2021, 06:21 ч.


Банер
Бизнесът в помощ на бъдещите строители от ПГЛПС Печат
Сряда, 20 Януари 2016 15:46

За пореден път в ПГ по лека промишленост и строителство традиционно се проведе среща между наши ученици и преподаватели с представители на фирма Винербергер – една от водещите в областта на строителството.

Инициатор на срещата са преподаватели от направление „Строителство” инж. Венета Ламбева и инж. Диана Петкова. На 03.12.2015г. в ПГ по ЛПС – гр.Свищов, в обновения кабинет по строителство, бе проведена среща между представители на фирмите Винербергер и Тондах с учители и ученици от училището, които презентираха новите материали и техники в строителството за изпълнение на стени и покриви.

Днес, 20.01.2016г., г-н Димитър Вътков направи практическа демонстрация как се изпълнява зидария с тухли Винербергер с материали и инструменти, предоставени от фирмата. В процеса на работа бяха пояснени изискванията и правилата, които трябва да се спазват при зидането на стени.

На демонстрацията присъстваха както ученици от направление „Строителство”, така и ученици от други професионални направления, изучаващи СИП Строител и колеги.

Срещата се проведе при голям интерес от страна на учениците. Предстои следваща среща с представители на фирмата, на която ще продължи подготовката на участниците в предстоящите регионални състезания по професия „Строител”.

инж. Диана Петкова 

Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2102.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес323
mod_vvisit_counterВчера1353
mod_vvisit_counterТази седмица10500
mod_vvisit_counterТози месец24530
mod_vvisit_counterВсичко2176988
В момента има 470 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School