15.07.2020, 04:14 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

ПГЛПС спечели отново проект за модернизация Печат
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 10 Август 2015 10:47

Качеството на образование винаги е било на приоритетно място в ПГЛПС. Съвременната работна среда е предпоставка за повишаване на качеството на професионалното образование и обучение. За всички професионални направления – строителство, енергетика, електротехника, машиностроене, шевно производство, дървообработване и ресторантьорство, предстои обновяване на материално-техническата база по Национална програма „Модернизиране на системата на професионалното образование”.

Гимназията кандидатства с проект „Практическо ориентирано обучение в партньорство с бизнеса". Партньори на нашето училище са "Марбо-08" ЕООД, ЕТ "Свилен Георгиев", Строй-мед" ООД, "Паркети Илиев" ЕООД, "Инстал систем" ЕООД, "Талвег - Свищов" ЕООД и ЕТ "Стефан Събков". Проектът ще започне да се реализира от месец септември 2015 година.

Участието в тази национална програма цели дооборудването на учебните работилници за голяма част от професиите, по които се извършва обучение в училището. Чрез нея ще бъдат обновени и снабдени със специализирано оборудване учебни работилници в гимназията в съответствие с развиващите се съвременни нови производствени технологии, както и ще се осигурят възможности за провеждане на практическо обучение в реална работна среда.

Проектът включва ремонт на четири учебни работилници и модернизиране на материално-техническата база в седем работилници. Предвижда се провеждане на практическо обучение в реална работна среда за ученици от професиите "Оператор в дървообработването", "Строител-монтажник", "Оператор в производството на облекло", "Моделиер-технолог на облекло", "Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации” и "Готвач".

Общата стойност на проекта е 99871,04 лв. Партньорите ще осигурят съфинансиране на дейностите по проекта в размер на 10553,02 лв.

Общо по всички професии ще бъдат осигурени 101 работни места за практическо обучение и придобиване на професионални умения в реална работна среда.

Очакваните резултати след приключване на дейностите по проекта са модернизирана учебно-техническа база, повишено качеството на професионалната подготовка на ученици от всички професии и създадена пряка връзка между ученик и работодател.

инж. Минко Николов

ръководител на проекта

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2084.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес292
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3645
mod_vvisit_counterТози месец20502
mod_vvisit_counterВсичко1757340
В момента има 192 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School