08.07.2020, 04:57 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Състезания по професии Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 23 Юни 2015 09:11

През тази учебна година нашата гимназия продължи да работи по изпълнение на Национална програма „На училище без отсъствия”. В училищната програма за намаляване броя на отсъствията и превенция на отпадането на ученици от образователната система бяха предвидени състезания по професии.

Първи се изявиха от професия "Ресторантьор". Възложена им беше задача да приготвят шопска салатаи кавърма от пилешко месо с гъби и лук. Призовите места заеха Кристина Христова от 11 б клас - 1 място, Хюлия Юсуфова от 10 б клас - 2 място и Гюлсевян Сюлейманова от 10 б клас - 3 място.

На 17.06.2015г. се проведе състезание "Млад заварчик" в обновената работилница по заваряване. Участваха ученици от 10 а клас, професия "Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации", специалност "Топлотехника". На 1, 2 и 3 място се класираха съответно Мехмед Мехмедов, Тургай Руфатов и Алим Ахмедов.

Учениците от 11 б клас от професия "Моделиер-технолог на облекло" имаха за задача да ушият лятна детска рокличка за време от два часа. Моделът и прецизната изработка бяха основните критерии на състезанието. Отличиха се Памела Атанасова - 1 място, Чавдар Лазаров - 2 място и Ребяна Караманлиева - 3 място, всички от 11 б клас.

В състезанието на професия "Строител-монтажник" участваха ученици от 10 а клас. На тях беше възложена задача за изпълнение на декоративно боядисване на определен участък за определно време с цел установяване състезателен ефект. Всички ученици се представиха достойно.

Състезанието за най-добър в професия "Производство на мебели" се състоеше в шлайфане на различни детайли от масивна дървесина. Първо място зае Левент Алиев, второ - Денислав Димов, а трето - Добри Добрев - всички от 9 б клас.

За професия "Електромонтьор" почетната грамота за 1 място получи Преслав Христов, 2 място - Ивелин Григоров и 3 място - Денис Нуриев, всички от 11 а клас.

Класираните ученици бяха наградени с грамоти, чанти за лаптоп, мишки и слушалки за компютър.  

инж. Ценка Петкова
 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2036.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес300
mod_vvisit_counterВчера1566
mod_vvisit_counterТази седмица2859
mod_vvisit_counterТози месец8960
mod_vvisit_counterВсичко1745799
В момента има 249 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School