12.07.2020, 23:11 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Съвременна работна среда в ПГ по лека промишленост и строителство Печат
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 01 Май 2015 14:56

На 29 април 2015г. Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, гр.Свищов бе домакин на две събития - Кръгла маса на тема: “Съвременна работна среда - гарант за успешна професионална реализация” и официалното откриване на обновените учебни работилници по Национални програми за развитие на средното образование.

Участници и гости на събитието бяха инж. Таня Димитрова - Старши експерт по професионално образование РИО Велико Търново, г-жа Татяна Александрова и г-жа Вера Алексиева от Бюро по труда - гр.Свищов, представители на бизнеса, настоящи и бивши учители от ПГЛПС и колеги от Професионална гимназия “Асен Златаров” - гр.Свищов.

На Кръглата маса бяха представени две презентации, на следните теми: “Участие на ПГЛПС в изпълнението Национални програми за развитие на средното образование и реализирани проекти” и “Представяне на възможностите на гимназията за професионално образование и обучение”.

Форумът завърши с дискусия за обучението чрез работа като форма на партньорство между професионалната гимназия и работодателите. Участниците обсъдиха предимствата и недостатъците на дуалното обучение.

След приключването на Кръглата маса директорът на ПГЛПС покани гостите да разгледат обновените и модернизирани учебни работилници.

Официалното им откриване завърши с коктейл, към който се присъединиха и г-н Станислав Благов – Кмет на Община Свищов и г-жа Милена Богданова - Началник отдел “Образование и култура”.

Всички гости имаха удоволствието да оценят кулинарното майсторство на учениците от ПГЛПС и приготвените от тях изкушения.

Галя Недялкова

Елза БожановаУчебно-производствен корпус


Шевна работилница

Учебна работилница по дървообработване

Учебна работилница по готварство

Учебни кабинети

Общежитие


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2035.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1716
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица10720
mod_vvisit_counterТози месец16821
mod_vvisit_counterВсичко1753660
В момента има 242 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School