27.07.2021, 13:45 ч.


Банер
Училищен кръг на националното състезание по професии "Най-добър млад готвач" Печат
Сряда, 18 Февруари 2015 10:30

На 17.02.2015г. в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство се проведе училищен кръг на националното състезание по професии - „Най-добър млад готвач”.

Участваха учениците Атанас Борисов и Ангел Иванов – от ХІ б клас и Никола Филипов и Димитър Филипов – от ХІІ б клас. Задачата на участниците беше да приготвят едно и също ястие - "Пилешко вретено с плънка от гъби, шунка и кашкавал". Технологията на ястието беше дадена на участниците предварително, а те имаха за задача да измислят как ще го презентират и да предложат подходяща към него гарнитура.

Приготвените ястия бяха оценявани от комисия в състав Лиляна Димитрова, Анета Владимирова и Ивелина Енчева. Състезателите се оценяваха по следните критерии: външен вид и работно облекло, лична хигиена и хигиена на работното място,  безопасност при работа със съдове и инвентар,  ефективност при използване на ресурси и хранителните продукти (минимум отпадъци),  организация и техника на работа,  прецизност на изпълнение,  оригиналност, новаторство при приготвяне и оформяне,  вкусови качества,  работа в екип.

След обсъждане и дегустация комисията излъчи за победител Атанас Борисов, който ще представи гимназията на Регионалния кръг на състезанието, който ще се проведе на 13 и 14 март 2015 година в гр. Габрово.

Пожелаваме на победителя достойно представяне на гимназията на Регионалния кръг на състезанието. 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2008.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1132
mod_vvisit_counterВчера1512
mod_vvisit_counterТази седмица2644
mod_vvisit_counterТози месец37090
mod_vvisit_counterВсичко2227995
В момента има 457 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School