27.07.2021, 14:19 ч.


Банер
Нов успех на нашите учители Печат
Сряда, 29 Октомври 2014 13:33

За втори път наши колеги в рамките на половин година посетиха ЦЕРН. Преподавателите от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, инж.Зорница Минчева и инж. Елза Генчева, взеха участие в Национална учителска програма за учители по професионална подготовка от област на образование „Техника“. Тя се проведе в ЦЕРН – Женева в периода от 6 октомври до 10 октомври 2014г. Това е първа  програма за учители инженери. От 2008г. такова обучение се е извършвало само за физици.

Групата се е състояла от 32 учители инженери от страната,  4 старши инспектори от Регионални инспекторати, г-жа Кремена Недкова - представител на МОН от дирекция Квалификация и кариерно развитие и журналистката г-жа Галя Младенова от професионалния ни вестник "Аз Буки". Координирането и  организиране на обучението се е осъществило от  Директора на Националната обсерватория „Николай Коперник” във Варна г-жа Свежина Димитрова.

Програмата открил г-н Ролф Ландуа – Директор на образованието в ЦЕРН. Обучението е преминало през лекции, посещения на четири вида ускорители и в Европейския център за космически изследвания. В лабораторни условия колегите са създавали и наблюдавали движението на бързи електрони в камера на Уйлсън.

Колегите са посетили исторически и културни забележителности в Женева. Организирана е среща с български учени, работещи в центъра. Големите красоти на Женевското езеро,  Двореца на нациите  и градовете Анеси, Монтрьо и Веве са оставили незабравими спомени.

инж. Ценка Петкова

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2051.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1165
mod_vvisit_counterВчера1512
mod_vvisit_counterТази седмица2677
mod_vvisit_counterТози месец37123
mod_vvisit_counterВсичко2228028
В момента има 477 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School