06.07.2020, 23:01 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Нов успех на нашите учители Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 29 Октомври 2014 13:33

За втори път наши колеги в рамките на половин година посетиха ЦЕРН. Преподавателите от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство, инж.Зорница Минчева и инж. Елза Генчева, взеха участие в Национална учителска програма за учители по професионална подготовка от област на образование „Техника“. Тя се проведе в ЦЕРН – Женева в периода от 6 октомври до 10 октомври 2014г. Това е първа  програма за учители инженери. От 2008г. такова обучение се е извършвало само за физици.

Групата се е състояла от 32 учители инженери от страната,  4 старши инспектори от Регионални инспекторати, г-жа Кремена Недкова - представител на МОН от дирекция Квалификация и кариерно развитие и журналистката г-жа Галя Младенова от професионалния ни вестник "Аз Буки". Координирането и  организиране на обучението се е осъществило от  Директора на Националната обсерватория „Николай Коперник” във Варна г-жа Свежина Димитрова.

Програмата открил г-н Ролф Ландуа – Директор на образованието в ЦЕРН. Обучението е преминало през лекции, посещения на четири вида ускорители и в Европейския център за космически изследвания. В лабораторни условия колегите са създавали и наблюдавали движението на бързи електрони в камера на Уйлсън.

Колегите са посетили исторически и културни забележителности в Женева. Организирана е среща с български учени, работещи в центъра. Големите красоти на Женевското езеро,  Двореца на нациите  и градовете Анеси, Монтрьо и Веве са оставили незабравими спомени.

инж. Ценка Петкова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2036.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес928
mod_vvisit_counterВчера0
mod_vvisit_counterТази седмица928
mod_vvisit_counterТози месец7029
mod_vvisit_counterВсичко1743868
В момента има 176 посетителя и 1 потребител в сайта
  • Bayraktarov

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School