09.08.2020, 05:47 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Пореден успешен проект на ПГЛПС - гр. Свищов Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 24 Юни 2014 08:17

Непрестанен е стремежът на ПГ по лека промишленост и строителство -  гр. Свищов да работи за повишаване качеството на обучение и подобряване на материално-техническата база, с цел създаване на по-добри условия за провеждане на учебния процес. Необходимостта от подобряване на практическата приложимост на професионалното образование и развитието на технологиите изискват специален фокус и допълнителни инвестиции върху базата на професионалните училища за учебно-практическо обучение.

През учебна 2013/2014 година училището работи по изпълнението на проект „Съвременна работна среда за бъдеща професионална реализация" по професии „Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации” и „Електромонтьор” по Национална програма „Модернизиране на системата на професионалното образование”. В него бяха включени модернизиране на материално-техническата база в 3 учебни работилници в учебно-производствения корпус на училището и провеждането на практическото обучение в реална работна среда за учениците от професиите „Електромонтьор” и „Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации”.

След набрания опит тази година, екипът на гимназията кандидатства с проект и по Национална програма „Модернизация на материалната база в училище" модул „Подобряване на училищната среда”. Трудът на учителите отново беше оценен с одобрение на проекта, чиито цели са подобряване на учебната среда чрез обновяване на материално-техническата база на учебните кабинети и общежитието към училището, както и осигуряване на материалната база за практическо обучение в съответствие със съвременните изисквания на пазара на труда.

Предвижданите дейности са за подобряване на енергийната ефективност и включват пълна подмяна на дограмата в училището, училищното общежитие и учебните работилници и ремонт на покривната хидроизолация.

Обновяване на учебно-техническото оборудване се предвижда в учебните работилници по готварство, шевна работилница и  работилница по дървообработване.  Съвременните  машини, съоръжения, уреди и инструменти ще дадат възможност за по-качественото усвояване на знания и придобиване на умения, съобразени с учебните програми по предметите за професионална подготовка по съответните професии.

След приключването на дейностите по проекта ще се осъществи мечтата на учениците от гимназията да учат и работят в уютна обстановка, отговаряща на съвременните изисквания.

инж. Веска Николова

Директор на ПГ по лека промишленост

и строителство - Свищов

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2088.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес434
mod_vvisit_counterВчера1850
mod_vvisit_counterТази седмица13986
mod_vvisit_counterТози месец15851
mod_vvisit_counterВсичко1804830
В момента има 292 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School