25.02.2020, 22:52 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Изпращане на дванадесетокласниците Печат
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 15 Май 2014 02:00

В живота, за щастие, има прекрасни неща, които могат да ти се случват многократно – да се влюбваш, да посещаваш любими места, да слушаш любими песни, да откриваш любими занимания. Има обаче неща неповторими, които трябва да изживееш ярко, пълноценно, незабравимо! Те идват веднъж, и никога повече! После можеш само да си спомняш за тях, но не и да ги преживееш отново. Можеш да ги гледаш на филм, но не и да играеш отново в него. Можеш да им се радваш на снимки, но не и да позираш отново за тях.

Именно такова събитие бе това в училищния салон. Колко ценни се оказаха техническите и технологичните възможности на училището ни при изпращането на абитуриентите от випуск 2014, когато метеорологичната майска прогноза бе по-нестабилна и от фондовата борса! Неподходящото време принуди организаторите на изпращането да адаптират сценария за осъществяването му не на двора, а всалона. Незабравим ден бе този 14.05.2014 година - последният учебен ден за учениците от ВИПУСК 2010 - 2014. 

С много трепет и вълнение момчетата и момичетата от дванадесети клас пристъпиха прага на училището и влязоха в последния си Час на класа. Техните класни ръководители Ценка Петкова и Ивелина Енчева поздравиха учениците с успешното завършване на 12 клас и им пожелаха успех на матурите и на държавните изпити, като им пожелаха по-нататъшна успешна реализация. В 11 часа удари последният училищен звънец за дванадесетокласниците и те поеха към салона на училището, където бе подготвена програма за официалното им изпращане. Гости на тържеството бяха родители, бивши преподаватели и възпитаници на гимназията. 

Празникът започна с приветствие към абитуриентите, поднесено от Директора на училището инж. Веска Николова, която пожела на всички на добър час и успехи в професията и живота. Наградени бяха най-изявените ни ученици за отличен успех и активна извънкласна дейност. След това празничната програма продължи с песни и танци, изпълнени от Надя и Мария от 12 б класПо време на песента „Учителко любима”, абитуриентите поднесоха цветя на своите преподаватели и служители от гимназията. Празникът завърши с кръшни български хора, в които се включиха всички присъстващи. 

Нека още веднъж пожелаем на абитуриентите успешно дипломиране и професионално реализиране.

„На добър час!”, „Успех!” и „Късмет!” са само малка част от пожеланията към отправилите се за най-важния си изпит - негово величество ЖИВОТА!
 Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

imgp2122_11.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1339
mod_vvisit_counterВчера1254
mod_vvisit_counterТази седмица2593
mod_vvisit_counterТози месец33277
mod_vvisit_counterВсичко1527654
В момента има 116 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School