12.07.2020, 04:33 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Отново съвместна работа с AIESEC Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 19 Март 2014 09:29

За втора учебна година нашето училище работи съвместно с AIESEC - най-голямата световна студентска организация, която развива дейност в над 100 държави в света. Основната идея на тази организация е чрез професионални стажове и обучения на млади хора да покаже, че различията вместо да разделят, могат да обединяват.

И тази година по такава програма при нас дойде студентът от Република Турция – Мехмед Карабекир. Той избира България за своята европейска практика поради близостта и с родината му и сходните традиции. В часовете Мехмед представи презентации, посветени на Турция, столицата Анкара, най-многобройния град – Истанбул, турската кухня и традиции. От него учениците разбраха, че Турция е петата предпочитана туристическа дестинация в света, че със сладолед може да се тегли автомобил, че при годеж се сипва сол в кафето на младоженеца и още много интересни неща. С голямо внимание те слушаха разказите му, задаваха въпроси и обсъждаха приликите и разликите между нашите две страни.

Надяваме се, че студентът по Международни икономически отношения Мехмед ще помни България и срещата си с българските ученици, а интересът към чуждите култури, който той провокира у тях ще поддържа желанието им за по-добро овладяване на чужди езици и стремеж за самоусъвършенстване.

Елена Николаева


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2090.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес288
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9292
mod_vvisit_counterТози месец15393
mod_vvisit_counterВсичко1752231
В момента има 213 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School