31.07.2021, 15:38 ч.


Банер
ПГЛПС се класира за Национален кръг на състезание по професии в категорията „Най-добър млад готвач“ Печат
Понеделник, 17 Март 2014 11:53

От 14 до 16 март 2014г. град Русе бе домакин на регионалният кръг от Националното състезание по професии „Най-добър млад хлебар - сладкар”, „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад барман“. Съревнованието се организира под егидата на Министерството на образованието и науката, а партньори в него са Браншовият съюз на хотелиерите и ресторантьорите Русе, Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българската асоциация на професионалните готвачи, Евро-ток Интернационал, Българската асоциация на барманите.

Гости при откриването на състезанието бяха Емилия Вълчовска - началник отдел „Професионално образование и обучение“ в МОН, Магдалена Станулова - главен експерт в отдел “Професионално образование и обучение“ на МОН, Малинка Маринова - председател на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, Андре Токев - президент на Българската асоциация на професионалните готвачи и Иван Манчев – вицепрезидент на Българската асоциация на професионалните готвачи.

Старт на състезанието даде Емилия Вълчовска, която благодари на фирмите подкрепящи инициативата на МОН, както и на родителите и учителите, допринесли за професионалното изграждане на днешните състезатели по професии. В надпреварата взеха участие 23 отбора от областите Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Ловеч, Монтана, Плевен, Разград, Русе, Силистра, София – град, Търговище и Шумен.

Нашата гимназия взе участие в следните категории: „Най-добър млад готвач“ – Генади Гатев от ХІ б клас и „Най-добър млад сервитьор“Мария Радева от ХІІ б клас.

След оспорвана надпревара и очакване излязоха крайните резултати от класирането -  Генади Гатев е класиран в Топ 10 на категорията „Най-добър млад готвач“ ще вземе участие в Националния кръг на състезанието, който ще се проведе в периода 24 - 26 април 2014г. в град Пловдив.

Лиляна Димитрова

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2112.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1179
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10360
mod_vvisit_counterТози месец44806
mod_vvisit_counterВсичко2235711
В момента има 420 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School