31.07.2021, 15:51 ч.


Банер
Да не забравяме нашите герои! Печат
Вторник, 04 Март 2014 13:11

Възпитаниците на ПГ по ЛПС отбелязаха 136 години от Освобождението на България. Датата 3-ти март е синоним на свободата.

Във време на високи технологии и прогрес на човешката цивилизация младите хора спомнят ли си за героите, жертвали се за Родината? Дали днес образите им са почитани? Това са въпроси, които подтикват към размисъл. Учениците Антония Тодорова от IX„б“ клас, Росита Ангелова от X„б“ клас и Никола Павлов от XI„б“ клас представиха презентация, която напомни за големите българи. Тази дейност накара младите хора да се замислят за истинските ценности в живота.

Патриотични чувства се пробудиха с направеното табло, посветено на Националния празник на България. Представиха се хора със силен характер и неизмерима смелост. Инициативата е дело на членове от УС към училището. Активно участие за таблото със снимков материал взеха Цветина Флорева от XI„б“ клас и Емил Манчев от IX„а“ клас.

Нека повече ученици знаят за хората, посветили живота си на България, без да искат материална отплата. Да почитаме делото на героите и им отредим  вечна памет в историята.

Веселина Владимирова – учител по БЕЛ

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2028.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1209
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10390
mod_vvisit_counterТози месец44836
mod_vvisit_counterВсичко2235741
В момента има 255 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School