15.07.2020, 02:31 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Втора стажантска програма в ПГЛПС Печат
Оценка на читателите: / 8
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 07 Ноември 2013 18:00

Тази учебна година нашето училище продължи работа съвместно с AIESEC - най-голямата световна студентска организация, която развива дейност в 113 страни. Тя продължава идеята да свърже младите хора по света и да покаже, че различията вместо да разделят могат да обединяват. Това на практика се реализира чрез професионални стажове, семинари, обучения и инициативи на младите хора в организацията.

По тази стажантска програма през месец октомври 2013 година в ПГЛПС дойде студентката от Бразилия – Моргана Андраде. След интервю 22-годишната бразилка избира България и попада в Свищов за своята европейска практика. Тя не се поколебава да се отправи към нашата страна, защото решава, че тук ще е много по-различно и интересно като преживяване и познания за нова култура и срещи с нови хора. Това, което се опита да внуши на учениците е, да не се притесняват да говорят, независимо от страха от грешки.

Моргана Андраде се оказа добър посланик на Бразилия в нашата гимназия. Моргана направи интересни презентации в учебните часове по география, английски и руски език в 9, 10,11 и 12 класове. Тя разказа за историята на Бразилия, за традициите и за типичните празнични ястия.

Учениците успяха да обменят информация за семейството и, родния и град, любимите и занимания и интереси. Някои от по-големите ни ученици успяха да я заинтригуват с българската история, което я накара за да посети със своите приятели и колеги  гр.Варна и гр.Велико Търново. Предстои участие в конференция на AIESEC в гр.Габрово, на която Моргана ще представи презентация пред новите членове информация за самата нея и с какво допринася за развитието на организацията. 

Надяваме се, че България ще остане в спомените на нашата бразилска приятелка завинаги. Срещата и с българските ученици събуди интерес у тях към бразилската култура, който ще поддържа желанието им за израстване в професията, за по-добро овладяване на чужди езици и смелост в демонстриране на възможностите им.


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2035.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес181
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3534
mod_vvisit_counterТози месец20391
mod_vvisit_counterВсичко1757230
В момента има 202 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School