15.07.2020, 03:40 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

ПГ по ЛП и С отново със спечелен проект – Очаквай ни Германия! Печат
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 25 Юни 2013 13:27

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство гр. Свищов отново доказа, че е училище, в което работят професионалисти и опитни специалисти. За втора поредна година гимназията спечели проект по програма „Учене през целия живот”, секторна програма „Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност"„Немско качество в ресторантьорството”.

Учениците от професия „Ресторантьор”, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения" ще посетят Германия, гр. Берлин, където ще проведат триседмичната си производствена практика в четири ресторанта. През всяка от седмиците учениците ще бъдат обучавани съответно като сервитьори за една седмица, бармани – също една седмица и готвачи – една седмица.

Партньор на гимназията от немска страна ще бъде компания BERLINK, която е избрана след предварително проучване на възможностите и за осигуряване на оптимални условия за провеждане на производствената практика и реализирани проекти.

Целта на мобилността е разширяване на професионалните знания и умения в производството и обслужването в заведенията за хранене и развлечения, придобиване на нови такива в реална работна среда, взаимстване от немския опит в ресторантьорството.

Групата, която трябва да се сформира ще бъде съставена от 10 ученика от ХІ клас, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения. Участниците трябва да отговарят на определени условия и критерии, заложени в проекта.

Преди заминаването си за Германия си участниците ще преминат специален курс на обучение, включващ езикова, психолого-педагогическа, професионална и културна подготовка.

Избраните ресторантьори ще отпътуват в началото на месец aприл 2014 година под ръководството на г-жа Лиляна Димитрова – учител теоретично обучение в гимназията.

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2020.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес250
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3603
mod_vvisit_counterТози месец20460
mod_vvisit_counterВсичко1757298
В момента има 203 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School