04.07.2020, 04:58 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Върви, народе възродени! Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 24 Май 2013 16:26

Скъпи колеги, ученици и служители!

На 24 май отново празнуваме най-светлият и чист български празник - Денят на българската просвета и култура и славянската писменост. Ден, който трябва да ни обедини и да ни припомни, че сме хора, които колкото и да са различни сами по себе си, се стремят към едни и същи неща.

На 24 май всички ние пеем "Върви народе възродени", но все още търсим своето лично Възраждане и възраждането на цялото ни общество. Възраждане, от което имаме нужда като нация.

А кои са тези съвременни народни будители, които трябва с примера и делото си да поведат останалите към "светла бъднина", ако не нашите учители?

На всички пожелавам да изпълняват честно и достойно своя дълг, така както учеха светите братя. Бъдете тези, които палят светлината в душите на бъдещите поколения и ги водете по трънливия път към знанието. Това ще ви направи Благословени!

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2008.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес310
mod_vvisit_counterВчера1496
mod_vvisit_counterТази седмица7829
mod_vvisit_counterТози месец4848
mod_vvisit_counterВсичко1741687
В момента има 302 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School