12.07.2020, 22:15 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Учител на годината Печат
Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 23 Май 2013 12:46

В навечерието на 24 май - Празника на славянската писменост, българската просвета и култура, кметът Станислав Благов награди най-добрите просветни и културни дейци. Тази година тържествената церемония, превърнала се вече в традиция, бе насрочена на 22 май в Зала 1 на Общината. Инициативата за раздаването на наградите е на общинското звено "Образование и култура" и се реализира от 2000 година. Номинираните трябва да са със значим принос за развитието на образованието и културата през годината и да са завоювали значими успехи. Номинациите са в три категории – "Учител на годината", "Деятел на културата" и "Достоен за Свищов", и се излъчват на базата на предложения от педагогическите съвети на училищата и културните институции в общината.

На церемонията г-н Благов раздаде Почетни грамоти за принос в областта на образованието и културата. От ПГ по ЛПС беше отличен инж. Минко Николов, като учител с отлична научна и методическа подготовка, като координатор на проект за мобилност на Програма "Леонардо да Винчи" - Проект 2012-1-BG1-LEO01-06859 "Кулинарно пътешествие - моята европейска практика", Програма „Учене през целия живот”, секторна програма „Леонардо Да Винчи", дейност "Мобилност".

Гост на церемонията беше и инж. Розалия Личева - Началник РИО - Велико Търново.

Под ръководството на  г-н Минко Николов се осъществява план-приемът на гимназията, доказан през годините професионализъм и участие в национални състезания на ученици от професия "Оператор в производството на облекло". Признание за достойният си труд колегата заслужава и заради приносът му в осъществяване на отлично сътрудничество с Училищното настоятелство, бизнес-средите и културните институции.

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2088.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1653
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица10657
mod_vvisit_counterТози месец16758
mod_vvisit_counterВсичко1753597
В момента има 237 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School