12.07.2020, 02:41 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

ПГ по ЛПС на 50 години Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 10 Май 2013 00:00

На 9 май 2013г. нашето училище празнува своя 50-годишен юбилей. За човешкия живот това са години на зрялост и равносметка, а за едно училище началото на пътя.

Да уважат тържеството гости бяха: г-жа Таня Димитрова от РИО Велико Търново, г-н Пламен Александров и г-н Емил Димитров - заместник-кметове на Община Свищов, първият директор на училището г-н Иван Драганов, бившите директори: г-н Александър Ганев, инж. Венета Ламбева, която днес е учител в гимназията, г-н Иван Иванов и др.

Тържеството започна с изслушване на химна на РБългария и внасяне на знамето на училището. От името на гостите слово произнесе г-н Пламен Александров, който прочете и поздравителния адрес от Община Свищов. Поздравителни адреси бяха получени и от: Министерството на образованието, младежта и науката, РИО гр.Велико Търново, СОУ„Николай Катранов”, ДТГ„Димитър Хадживасилев”, ПГ "Проф. д-р Асен Златаров” и СОУ„Димитър Благоев”. По традиция поздравление отправи и директора на нашето училище г-жа Веска Николова. Г-жа Денка Василева разказа за историята на училището от създаването му през далечната 1963г. до днес. Наградени бяха най-изявените ни ученици в категориите: отличен успех, активна извънкласна дейност, високи спортни постижения. Грамоти за принос в утвърждаване авторитета на училището бяха връчени и на изявени учители и служители. Наградите връчи г-жа Веска Николова – директор на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство. Програмата продължи с изпълнение на мажоретен състав ПБЧ „Еленка и Кирил Аврамови”, танцови изпълнения под звуците на българска народна музика – „Село, село, пусто село”,  Микс, Джиновско хоро, подготвени от г-жа Денка Василева. Талантливите ни певци зарадваха публиката със своите изпълнения на народни и естрадни български песни. С ритъма си танцът към песента „Гагнам стайл”  вдигна още повече градусите на настроението. Не липсваха и талантливи актьори, които чрез сценката си „Чедото”  показаха, че родителската любов не трябва да бъде безгранична, нито сляпа. Да ни поздрави за празника с песента „Обичам те” бе дошла и бивша ученичка на гимназията –  Михаела Линкова. Тържеството завърши с модно ревю, подготвено от ученици от клуб „Мода и дизайн” с ръководител г-жа Севил Маринова, които представиха своите „Модели от сънища” и ДЮТА „Огнени ритми” с хореограф и ръководител г-н Стефан Костадинов.

Празникът ни се осъществи с подкрепата на Община Свищов, фирма „Коев СД” ООД  и фирма „Талвег”.

Заредени с много положителни емоции зрителите напуснаха салона на читалището, отнасяйки със себе си спомени за отминали времена, а за участниците остана и удовлетворението от достойното представяне.

Елза Божанова
Юбилея в снимки тук


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2024.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес179
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9183
mod_vvisit_counterТози месец15284
mod_vvisit_counterВсичко1752123
В момента има 392 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School