12.07.2020, 04:04 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Състезания по професии Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Сряда, 08 Май 2013 13:21

Вторият ден от тържествата по случай юбилея на нашето училище бе изцяло посветен на състезанията по професии.

В най-вкусното състезание в работилницата по готварство участваха ученици от XIIб клас, професия "Готвач".  Всички участници приготвиха едно и също ястие - "Филе Миньон", рецептата на което беше дадена непосредствено преди самото събитие. Комисия в състав Лиляна Димитрова, Анета Владимирова и Ивелина Енчева след обсъждане и дегустация излъчи за победител Тургай Койунджу. Почетното второ място зае Симона Маринова, а Йоан Койнов зае третото място.

В шивашката работилница се изявиха 2 отбора ученици от XIIа клас, професия „Оператор в производството на облекло”. След демонстрираните демонстриране на придобити знания и умения в областта на проектирането, моделирането и производството на облекло от текстил и обобщаване на резултатите от състезанието, беше определен за победител втори отбор: Анна Руменова Йозова, Зюмбюл Нуриева Шабанова и Миглена Свиленова Младенова – всички от ХІІа клас.

В електротехническата работилница на училището беше изтеглена тема "Изработване на електрическа схема на девиаторен прекъсвач". Участваха ученици от XI а клас, професия "Електромонтьор". Основни критерии при оценяването бяха техника на безопасност, правилното изпълнение на електрическата схема, естетичен външен вид и време за изпълнението на задачата. Жури в състав инж. Анатолий Парашкевов, инж. Елза Генчева и Мартин Йорданов - от XIа клас определиха за победител Нурхаят Руфатов, а на 2 и 3 място съответно Светлозар Андреев и Басри Сунаев, всички от XIа клас.

В общометалната работилница и в работилницата по заваряване се проведе състезанието на професия "Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации". Бяха предвидени две възрастови групи - между 10-класници и между 12-класници. Състезанието протече под ръководството на г-н Анатолий Парашкевов - учител по практика по заваряване. Заданието на първата група от специалност "Топлотехника" беше да изпълнят ъглов шев в долно положение. Отчиташе се качество заваръчния шев. На първо място се класира Янко Младенов, на второ - Мирослав Петров и на трето - Валери Станков - всички от X а клас. Всички участници спазваха стриктно техниката на безопасност. Втора възрастова група от специалност "Топлинна техника" беше ангажирана с изпълнението на ъглов шев в долна и вертикална позиция. Отчитайки правилният избор на режим на заваряване и качеството на шевовете, на първо място се класира Ивайло Стефанов, на второ - Ивайло Илиев и на трето - Светослав Маринов - всички от XII а клас. Неизменна част от работата на учениците беше и спазването на техниката на безопасност.

Учениците от X а клас, професия "Строител" се изявиха в училищния полигон. Състезаваха се в технологията на изпълнение на тухлена зидария. Почетното първо място зае Стефан Дончев, а негови подгласници бяха Ридван Нарлисов и Сергей Анев.

За успешното си представяне учениците бяха наградени с грамоти от ръководството на училището. 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2122.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес256
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9260
mod_vvisit_counterТози месец15361
mod_vvisit_counterВсичко1752199
В момента има 193 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School