31.07.2021, 14:34 ч.


Банер
Национално състезание "Моден дизайн и десениране на текстил" - Пловдив 2013 Печат
Понеделник, 22 Април 2013 12:25

"Аз не създавам дрехи, аз създавам мечти" твърди световноизвестният моден дизайнер Ралф Лорън. Моделиране и проектиране на дрехи, но и сбъдване на мечти бяха част от целите и идеите на 5 Панорама на професионалното образование, организирано от МОМН. В Националното състезание „Дръзки и красиви в ежедневието – младежка мода, лято 2013г.”, което се проведе в гр.Пловдив на 18-19 април, участваха и ученици от нашето училище – отборът победител от училищния кръг Анна Йозова, Миглена Свиленова и Зюмбюл Шабанова от XII а клас с ръководител инж. Минко Николов.
Чрез този форум Министерството осигурява възможност на учениците да демонстрират придобитите професионални компетенции в конкретна практическа ситуация, творчество, както и умения в областта на проектирането, моделирането и производството на облекло.
Националният кръг на състезанието се проведе в две части. В първата - участниците трябва да решават екипна приложно-творческа задача за моделиране, проектиране и технология на облекло, класирано на първо място на училищния кръг. Отборът разпределя работата помежду си за изпълнение на следните дейности: изработване на техническа и художествена скица, презентиране и съставяне на технологична схема за изработването на изделието.
Във втората част състезаващите се отбори трябва да направят демонстрация на моделите младежко облекло като дефилират със съответния номер на отбора.
Председател на журито, което има нелеката и отговорна мисия да оцени обективно състезателите, е известната българска дизайнерка Жана Жекова.
Въпреки че не заемат призови места момичетата ни представиха своята визия за младежко облекло и имаха възможността да усетят тръпката от съприкосновението със света на модата, която ако перефразираме едно то големите имена в тази област, което казва: "Това не е работа, това е радост. Това е, което дишам. Това е живота ми."

Елза Божанова

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2033.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1130
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10311
mod_vvisit_counterТози месец44757
mod_vvisit_counterВсичко2235662
В момента има 319 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School