14.07.2020, 10:14 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Празник в ПГ по ЛПС Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 11 Май 2012 14:22

IMGP2122На 10 май в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство се проведе училищния им празник.
Да уважат тържеството гости бяха: г-н Пламен Александров - заместник-кмет на Община Свищов, г-жа Марияна Маркова - директор на СОУ „Цветан Радославов”, г-жа Румяна Пенева от ДТГ „Димитър Хадживасилев”, г-н Стефан Калчев - ЕТ „Николай Калчев” и г-жа Вера Блажева от Комисията за борба с  противообществените прояви.
Тържеството започна с изслушване на химна на РБългария и внасяне на знамето на училището. От името на гостите слово произнесе г-н Пламен Александров, който прочете и поздравителния адрес от Община Свищов. Поздравителни адреси бяха получени и от:  СОУ „Николай Катранов”, СОУ „Цветан Радославов”, ДТГ „Димитър Хадживасилев” и СОУ „Димитър Благоев”.
IMGP2008По традиция поздравление отправи и директора на нашето училище г-жа Веска Николова.
Водещите на тържеството разказаха за дейностите и мероприятията, извършени през учебната 2011/2012г. – работата по проект УСПЕХ, филма, направени от БНТ за училището и излъчен в  рубриката „Моето училище”, достойното представяне в организираните от Министерството на младежта науката и образованието състезания по професии, проведени в гр.Плевен и гр. Видин, активното участие в извънкласни и спортни дейности.
Наградени бяха най-изявените ни ученици в категориите: отличен успех, активна извънкласна дейност, отговорно отношение към учебния процес и високи спортни постижения. Наградите връчи г-жа Веска Николова – директор на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство.
Програмата продължи с изпълнение на мажоретен състав към училището с ръководител г-жа Диана Петкова. На празника на училището бе и втората представителна изява на участници в театралния клуб „Млади таланти”, работещи по проект УСПЕХ.  Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз с ръководител г-жа Елза Божанова. Освен водещи младите театрали изиграха сценката „Баща и син”. Доброто настроение бе запазено и с изпълнението на песента „Това е” от Мария и Тургай, със спиращата дъха демонстрация на спортен клуб „Киокошин” с треньор Митко Божанов, гъвкавостта на изпълнителите на хип-хоп: Цветина, Михаела, Йордан и Ивайло.

Тържеството завърши с виртуозното изпълнение на танцов състав „Червена роза” от ДТГ „Димитър Хадживасилев” с ръководител г-жа Румяна Пенева и хореограф Станислава Гачева.
Приятните емоции, които преживяха всички зрители е доказателство за желанието на участниците да докажат,че в ПГ по ЛПС учат талантливи  и способни млади хора, които са бъдещето на България.


Елза Божанова – учител в ПГ по ЛПС

IMGP2020 IMGP2024 IMGP2022
IMGP2026 IMGP2027 IMGP2028
IMGP2033 IMGP2035 IMGP2036
IMGP2081 IMGP2084 IMGP2088
IMGP2090 IMGP2099 IMGP2102
IMGP2051 IMGP2137 IMGP2112


 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2084.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес795
mod_vvisit_counterВчера1618
mod_vvisit_counterТази седмица2413
mod_vvisit_counterТози месец19270
mod_vvisit_counterВсичко1756109
В момента има 289 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School