14.07.2020, 10:09 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Ученици от ПГ по ЛПС участваха в Национално състезание „Най–добър млад строител” Печат
Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 13 Март 2012 11:49

vidin_1

vidin_3

За пореден път ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и строителство участваха в Регионален кръг на Национално състезание по професионално направление „Строителство” – „Най-добър млад строител”, което се проведе 9 и 10 март 2012г. в гр.Видин. Учениците бяха ръководени от инж.Венета Ламбева – старши учител теоретично обучение.

Организатор е Министерството на образованието, младежта и науката, а партньори в начинанието са: „Оргахим” АД – Deko Professional, „Кнауф България” ЕООД, „Ксела България” ЕООД - „YTONG” и Камарата на строителите.

Целта на състезанието е да се осигури възможност на учениците от професионалните гимназии да демонстрират знания, практически умения и компетентности за изпълнение на строителни дейности, придобити при обучението по професиите от направления „Строителство”. Участници бяха ученици от седем професионални гимназии от Северозападен регион на РБългария – градовете: Видин, Враца, Монтана, Велико Търново, Плевен, Свищов и Габрово.

Повече за състезанието сподели ръководителят г-жа Ламбева: „Тази година Националното състезание се проведе в гр. Видин. Той бе перфектен домакин при организацията и провеждането на състезанието. От нашето училище участваха четирима ученика от XII "б" клас, професия „Строител”, специалност „Вътрешни облицовки и настилки” – класираните на първите  места в училищния кръг на състезанието „Най-добър млад строител”, което е задължителна първа част от Регионалния кръг на Националното състезание със същото име. Първият етап включваше тест за проверка на теоретичните им знания. Вторият етап беше с практическа насоченост в следните три дисциплини: „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”, „Облицовки и настилки” и „Зидария от газобетонни блокчета „YTONG”. В първата състезателна категория участва ученикът Илиян Илиев, във втората – Илкай Алиев, а в третата – Георги Георгиев и Симеон Василев. Учениците ни се представиха достойно и демонстрираха знания и компетентности, усвоени в часовете по теория и практика на специалността. Всички участници получиха сертификати за участие и комплект материали на фирма „YTONG”. От мое име и от името на Професионална гимназия по лека промишленост и строителство искам да изкажа огромна благодарност на Община Свищов и лично на Кмета г-н Станислав Благов за оказаната подкрепа - осигуряване на транспорт до гр.Видин.”

Участието ни в такива професионални състезания за нас е барометър за развитието ни в условията на пазарната икономика и опит, който е много ценен.
sertifikat__Iliqn_ vidin_2

 

Елза Божанова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2020.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес790
mod_vvisit_counterВчера1618
mod_vvisit_counterТази седмица2408
mod_vvisit_counterТози месец19265
mod_vvisit_counterВсичко1756104
В момента има 290 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School