31.07.2021, 15:46 ч.


Банер
Училищен кръг на националното състезание „Най-добър млад строител” Печат
Четвъртък, 23 Февруари 2012 16:14
dsci0460
dsci0487

По традиция в ПГ по ЛПС се проведе Училищен кръг на Национално състезание по професии „Най-добър млад строител”. Тази година то се състоя на 20 февруари 2012 г. Учениците се състезаваха в три състезателни групи – „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”, „Облицовки и настилки” и „Зидарии”.

Младите строители демонстрираха завидни знания, умения и техника, придобити в часовете по теория и практика. Изпод майсторските им ръце платната със „Спирит ефект” оживяха и се превърнаха в експлозия от цветове и шарки. Сивата и неугледна на пръв поглед стена изведнъж засия в топъл прасковен нюанс, а тухлите „YTONG” се превърнаха в елементи от детски пъзел, умело подредени.

Уменията на състезателите бяха оценени по предварително зададени критерии – последователност при изпълнението на строителните  дейности, творчески подход, съобразителност. Журито в състав: Председател - инж. Тереза Пенчева и членове – инж. Венета Ламбева и инж. Диана Петкова, след като внимателно разгледа работата на учениците, произнесе своята компетентна оценка. На първо място в направлението „Мазилки и шпакловки” се класира Илиян  Русков Илиев. Първенец в направление „Облицовки и настилки” е Илкай Ренайдънов Алиев и в третото направление „Зидария” са Георги Стефанов Илиев и Симеон Тодоров Василев. Всички участници са от XIIб клас.

Класиралите се на първите места ще участват на регионален кръг на Национално състезание по професии „Най-добър млад строител”, организирано от МОМН, което ще се проведе в гр. Видин на 9 и 10 март 2012г. Състезанието бе отразено и излъчено чрез репортажи и по двете местни кабелни телевизии.

Елза Божанова – учител в ПГ по ЛПС

dsci0456 dsci0449 dsci0467

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

imgp2122_11.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1195
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10376
mod_vvisit_counterТози месец44822
mod_vvisit_counterВсичко2235727
В момента има 265 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School