12.07.2020, 07:03 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Училищен кръг на националното състезание "Най-добър млад готвач" Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 17 Февруари 2012 14:45
gramoti

На 15.02.2012 г. в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство се проведе училищен кръг на националното състезание по професии  - „Най-добър млад готвач”. Класиралият се на първо място ученик ще участва на Регионалното състезание в град Плевен.


Ученици от 11 и 12 клас, за които кулинарното изкуство вече не е тайна претендираха за званието най-добър млад готвач. Творческият подход и новаторството бе основно изискване към участниците при изпълнение на заданието. Всички приготвяха пилешко роле, но изборът на плънка, гарнитура и аранжиране беше предоставен на младите таланти.


gotvachi1Представители на журито бяха учителите от съответното професионално направление, които не по-малко се вълнуваха от самите участници. Те оценяваха не само вкусовите качества на храната, но и вида и дисциплината  на участниците, отговорното им  отношение към работата, спазването на технологичния процес, оригиналността в изпълнението, оформянето  и аранжирането.Всеки един от участниците разполагаше с един час, в който да демонстрира кулинарните си умения. Организацията на работното място на състезателите беше на високо ниво, приятелската обстановка допринесе за спокойната атмосфера, при която протече състезанието.


gotvachi2Приготвените ястия се отличаваха с модерно художествено оформление и отлични вкусови качества, което затрудни избора на журито. Но всички бяха единодушни относно оригиналното кулинарно изпълнение на Милена Кръстева от 12в клас, която приготви пилешкото роле с плънка от колбас и кашкавал на жулиени, и гарнитура от картофи соте. Журито класира на първо място – Милена Кръстева 12в клас, второ място – Тургай Койунджу 11б клас, на трето място – Йоан Койнов, но достойно се представиха и останалите участници Симона Емилова 11б клас и Ресмие Садулова 11б клас.


Всички състезатели получиха грамоти за участие и пожелаха на победителката достойно представяне на Регионалния кръг на състезанието.

 

Искра Гайдарова - учител по руски език

Репортаж от НОВЕ-ТВ

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2033.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес571
mod_vvisit_counterВчера1680
mod_vvisit_counterТази седмица9575
mod_vvisit_counterТози месец15676
mod_vvisit_counterВсичко1752515
В момента има 568 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School