20.06.2021, 06:59 ч.


Банер
Личността на Алеко Константинов – необходима в нашето време Печат
Понеделник, 16 Януари 2012 10:13

aleko_radio

На 13.01.2012 година  ПГ по лека промишленост и строителство - гр. Свищов се проведе тържество по повод 149 години от рождението на известния  наш съгражданин и  писател Алеко Константинов.

Активно участваха  учениците от 11 „б” клас  Павлинка Димитрова, Йоан Койнов, Симона Маринова и Дамян Цветанов. Те дадоха своя принос в направата на  кът и табло за писателя.
В радиопредаване бе припомнен девиза на Щастливеца "Свобода, честност и любов". Подчерта се, че личността на Алеко е безкрайно необходима в нашето време. Учениците акцентуваха на това, че ако не се появи друг  Алеко, който да осмее негативизма на българския характер, то задължително трябва да се препрочита "Бай Ганьо", за да не повтаря неговите грешки българинът утре в Европа. Бе заострено вниманието  върху необходимостта в нашето съвремие от личност като Алеко Константинов.  Разсъждаваха върху темата "Неприязънта към своето – безизходица или шанс?“ Стигнаха до извода, че неприязънта към другия е агресия и спрямо себе си, като всяко негативно чувство тя вреди. В непоносимостта спрямо заобикалящото е шансът ни да променим и себе си, и другия към по-добро.

 

Веселина Владимирова – учител по Български език и литература

 

Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2027.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес358
mod_vvisit_counterВчера1353
mod_vvisit_counterТази седмица10535
mod_vvisit_counterТози месец24565
mod_vvisit_counterВсичко2177023
В момента има 568 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School