31.07.2021, 16:09 ч.


Банер
Откриване на новата учебна 2011-12 г. Печат
Петък, 16 Септември 2011 13:23

Слово на инж. Веска Николова, Директор на ПГ по лека промишленост и строителство


otkrivaneУважаеми ученици, учители и родители!

Днешният ден е празник, който е посветен на тържеството на духа и знанието. За нашия народ тази дата придобива значение на национален празник, какъвто е 24 май. Защото вековен е стремежът на българина към знание и светлина, както и съкровеното желание да изучиш детето си и човек да го направиш.

Празничната атмосфера, грейналите лица на учениците, които се поздравяват с „Честит празник!” е нещо оптимистично сред безбройните проблеми на нелекия ни делник.

otkrivaneСкъпи деветокласници, обръщам се първо към вас, които за първи път прекрачихте прага на нашето училище. Добре дошли в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство.

Благодаря ви че направихте правилния избор. Доверете се на своите учители, които ще ви поведат уверено по пътя на мъдростта и знанието.

Пожелавам ви да намерите своите нови приятели и да изживеете четири незабравими години в нашето и ваше училище.

 

Незабравим ще остане този ден и за най-големи ни ученици – дванадесетокласниците, защото за тях тоotkrivaneй е последният първи учебен ден. Пожелавам им да са много амбициозни и успешно представяне на Държавните зрелостни изпити.

Скъпи ученици, с много упорство и воля продължавайте да овладявате избраната от вас професия, за да градите смело бъдещето на нашата родина – Република България.

Учители, на вас пожелавам все така неуморно да работите, защото най-голямото богатство за всяко училище не се измерва с големината на сградата, с броя на кабинетите и компютрите, а с учениците и техните успехи.

Всяка нова учебна година е трудна, но именно преодоляването на препятствията прави постиженията по-ценни.

Нека 15-ти септември остане най-вълнуващият ден за вас, защото всичко започва от знанието!

НА ДОБЪР ЧАС!

 

Поздравителни адреси бяха получени от инж. Розалия Личева - Началник на Регионален инспекторат по образованието, В. Търново, г-н Станислав Благов - Кмет на Община Свищов, фондация "Ангели от Лим", г-н Антон Георгиев - Управител на телевизия "Видеосат", гр. Свищов, г-н Христо Христов - Народен представител в 41-во НС на РБългария, групата общински съветници от ПП "Атака".

 


Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2081.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес1239
mod_vvisit_counterВчера1635
mod_vvisit_counterТази седмица10420
mod_vvisit_counterТози месец44866
mod_vvisit_counterВсичко2235771
В момента има 307 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School