18.05.2022, 05:43 ч.


Ученици от СПГ „Алеко Константинов“ на море Печат
Четвъртък, 26 Август 2021 08:59

Двадесет ученици от Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ почиваха на море в еко-селище „Родни простори“ – град Приморско по Национална програма „Отново заедно“ на МОН. Целта на националната програма е да насърчи възстановяването на общуването между учениците и да преодолее дефицитите в социализацията на младите хора през последната година и половина в условия на пандемия.

За всички участници беше осигурен шестдневен туристически пакет, в който бяха включени настаняване, храна, транспорт, застраховки и културни визити. Учениците съчетаха в едно не само морски отдих, но и обогатиха знанията си за българската култура, архитектура и история. Разходката по прекрасното южно Черноморие, екскурзиите в Бургас, Котел, Созопол, Приморско, Царево и Ахтопол, посещението на замъка „Влюбен във вятъра“ в с. Равадиново, природо-защитения център „ПОДА“, Детския научен център „ПланетУм“ и разходката с лодка по река Ропотамо разнообразиха дните на децата и ги заредиха с много настроение.

Участието на СПГ в дейностите по НП “Отново заедно“ даде възможност на учениците за създаване на нови контакти с техни връстници от други училища и активна лятна почивка, изпълнена с много незабравими емоции. Сутрин - плаж, море, волейбол, фризби и дърпане на въже, а вечер в лагера – басейн, дискотека и изява на талантите.

Щастливи, но и малко тъжни, учениците се прибраха по родните си места като си пожелаха дейностите по НП „Отново заедно“ на МОН да продължат и през следващите години, защото това е прекрасна възможност както за активен отдих, така и за опознаване на нашата малка, но красива родина България.

 Станка Койнова и Еленка Николаева,

ръководители на групата 

Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Изображение

IMGP2102.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес150
mod_vvisit_counterВчера958
mod_vvisit_counterТази седмица1540
mod_vvisit_counterТози месец10359
mod_vvisit_counterВсичко2554191
В момента има 66 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School