08.05.2021, 07:48 ч.


Училищен кръг на олимпиада по Техническо чертане – 2021 година Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Неделя, 07 Март 2021 23:36

За поредна учебна година в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” се проведе училищен кръг на олимпиада по Техническо чертане – 2021 година. В олимпиадата участваха ученици, проявяващи интерес към техническото чертане. Това са: Борислав Богданов и Владислав Богданов  от IХа  клас,  Никола Ликов и Кристиян Димитров от XIIа клас. Възпитаниците ни са участници във втора група - ученици от IX–XII клас. Подготовката на учениците се осъществява от инж.Зорница Минчева.
Заданието се определя от училищна комисия и включва две задачи:
- изпълнение на скица по даден детайл от натура и измервателни инструменти.
- изработване на чертеж на детайл /детайлиране/ по даден чертеж на общия вид, включващ проекции, размери, гранични отклонения и грапавости.
Задачите се оценяват по приложени критерии. Системата за оценяване е точкова. Приравняването на получения брой точки към цифрова оценка е съгласно скала. Според регламента за провеждане на ХХХVII олимпиада по техническо чертане за учебната 2020/2021 година, за участие в областния кръг на олимпиадата се класират ученици, които са получили на училищния кръг оценка не по-ниска от отличен (5,50) или не по-малко от 75% от максималния брой 160 точки.
Четирима ни възпитаници се класираха за участие в областния кръг. Те се обучават по НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „УЧЕНИЧЕСКИ ОЛИМПИАДИ И СЪСТЕЗАНИЯ” -2020 г, модул „ОСИГУРЯВАНЕ НА ОБУЧЕНИЕ НА ТАЛАНТЛИВИ УЧЕНИЦИ ЗА УЧАСТИЕ В УЧЕНИЧЕСКИТЕ ОЛИМПИАДИ”.
На 13.03.2021 г., от 9.00 часа, според регламента ще се проведе областния кръг на олимпиадата по Техническо чертане. Национален кръг се организира от МОН със съдействието на Технически университет - София. На класиралите се момчета пожелаваме  успешно представяне на следващия етап на олимпиадата по Техническо чертане!

инж.Зорница Минчева
 

Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2020.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес261
mod_vvisit_counterВчера932
mod_vvisit_counterТази седмица5291
mod_vvisit_counterТози месец7714
mod_vvisit_counterВсичко2121266
В момента има 86 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School