08.05.2021, 06:24 ч.


Второ място в състезанието "Моята България" Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Петък, 05 Март 2021 10:24

Учениците от СПГ „Алеко Константинов“ за шеста поредна година участваха в състезанието „Моята България”, организирано от Община Свищов по повод Националния празник на България – Трети март.

Поради извънредните обстоятелства, тази година състезанието се проведе онлайн, в платформата Zoom, а в него се включиха ученици от пет свищовски училища.

Отборите се състезаваха в два поредни кръга. В първия кръг учениците демонстрираха знания, отговаряйки на въпроси, а във втората част на надпреварата представиха мултимедийни презентации, свързани с Освобождението.

Нашето училище бе представено от Белослава Димитрова – XI б, Вилимира Димитрова, Магдалена Каракашева – X б и Радослав Николаев от X а клас, под ръководството на г-н Митко Бялков – старши учител по история и цивилизации.

Отличните познания по история за Освобождението на България, бързината и представената презентация „Живот и революционна дейност на Христо Ботев“ донесоха на нашия отбор почетното второ място. За достойното представяне ръководството на Община Свищов връчи грамота на ръководителя и ваучер за закупуване на книги.

Поздравления за участниците и техния ръководител г-н Митко Бялков!

Галя Недялкова

Ценка Петкова

 

Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2112.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес222
mod_vvisit_counterВчера932
mod_vvisit_counterТази седмица5252
mod_vvisit_counterТози месец7675
mod_vvisit_counterВсичко2121227
В момента има 76 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School