04.06.2020, 01:00 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Училищен кръг на състезания по професии Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 27 Февруари 2020 11:30

В СПГ „Алеко Константинов” се проведоха състезания с ученици от професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”. Участниците се надпреварваха в четири направления от училищния кръг на състезанията по професии „Най-добър млад готвач”, „Най-добър млад хлебар-сладкар”, „Най-добър млад сервитьор” и „Най-добър млад барман”. Училищният кръг е първия етап от поредица състезания по професии организирани от Министерството на образованието.

В категория „Най-добър млад готвач” се състезаваха девет ученици от професия Ресторантьор и Готвач. Журито представи на участниците кошница с продукти, от които състезателите трябваше да сготвят основно ястие с пилешко месо в рамките на един час. На финала след дегустация и обсъждане, журито присъди първо място на Мариета Македова от XI б клас.

Първо място в категория „Най-добър млад хлебар-сладкар” бе спечелено от Цветелин Петров от X б клас, специалност Кетъринг. Състезателите трябваше да приготвят хлебно изделие за два часа. Победителят спечели призовото място с приготвения от него хляб със спанак.

Състезателите в категория „Най-добър млад сервитьор” демонстрираха умения при зареждане на маса с два куверта и презентиране на бутилка бяло вино и декантиране на червено вино. Журито излъчи за победител Валентина Друмева от XI б клас, професия Готвач.

При категория „Най-добър млад барман” първото място бе присъдено на Николай Асенов от XII б клас, професия Ресторантьор. Състезателите в тази категория приготвиха коктейл „Дайкири”.

Победителите от четирите категории ще се състезават в регионалния кръг на състезанията по професии през месец март, който ще се проведе в гр. Русе.

Анета Владимирова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Еразъм+

Уважаеми ученици, родители, учители и всички посетители на нашия сайт,

В сайта
http://pglps-mobilecook.info
ще публикуваме всички събития и новини за изпълнението на проект 2018-1-BG01-KA102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална раелизация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”.

За да бъдем по-близо до Вас, създадохме и facebook страница на проекта:

 https://www.facebook.com/mobilecook2018
Тук можете да коментирате, давате предложения или просто да ни харесате :-) Ще се радваме да споделите нашите преживявания!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2137.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес67
mod_vvisit_counterВчера1610
mod_vvisit_counterТази седмица4942
mod_vvisit_counterТози месец4942
mod_vvisit_counterВсичко1695617
В момента има 186 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School