19.04.2024, 23:03 ч.


Денят на доброволеца и спасяването на живот Печат
Неделя, 08 Декември 2019 19:39

Във връзка с Деня на доброволеца на 4.12.2019 г. в СПГ "Алеко Константинов" се проведоха две мероприятия. В 9.15 ч. се проведе евакуация като практическо занятие за усвояване на училищния план за защита при бедствия и аварии на територията на училището. Всички напуснаха сградата без паника, спазвайки указанията на учителите и служителите.

След това всички ученици бяха насочени към вътрешния двор на гимназията, където се проведе второто мероприятие, при което професионалисти по противопожарна защита показаха нагледно и детайлно действията си при възникване на тежко пътнотранспортно произшествие и демонстрираха спасителна операция при пътен инцидент.

В случай, че сте свидетели на катастрофа на пътя, звънете незабавно на телефон 112. Екипите на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", Спешна медицинска помощ и Полиция към община Свищов полагат адекватни усилия за спасяването на човешки животи. Проведената демонстрация на успешна спасителна операция имаше безспорно познавателно значение и заслужи аплодисментите на учениците от гимназията. Демонстрация е осъществена благодарение инициативата на Доброволческо формирование към община Свищов.

Събитието е отразено от КТ "Видеосат" - Свищов.

Константин Байрактаров









 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School