15.07.2020, 03:57 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Обучение в Пловдив Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 15 Октомври 2019 15:43

Преждевременното напускане на училище е значим социален и икономически проблем. За съжаление обаче той се превръща в комплексно явление, което оказва сериозно влияние върху пряко засегнатите като намалява възможностите на младите хора за успешна реализация в живота и на пазара на труда, ограничава възможностите за развитие и води до повишаване на рисковете от социално изключване. Преодоляването на проблема изисква интегрирана политика и ангажираност на всички сектори и особено на институциите, свързани с образованието и с личностното и професионалното развитие на децата и младите хора в България.

Какво се крие зад понятието „отпадащ от училище“? Кои са причините, индикаторите и ресурсите за превенция на отпадането? Как училището и в частност учителят да реагира адекватно на проблемите по отпадане на учениците и се справи с т.нар. „скрито фактическо отпадане“? На тези и още въпроси търсиха отговор педагозите от СПГ „Алеко Константинов“ по време на обученията, проведени от 11 до 13 октомври 2019 год. в гр. Пловдив от Сдружение „Алтернатива за теб“. Лектори бяха проф. д-р Милена Алексиева, доц. д-р Боряна Здравкова и доц. д-р Стоян Денев, преподаватели от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Велико Търново. Обученията протекоха в две части: теоретична - с дискусия по проблемите на отпадането от училище, обсъждане на ресурсите на училищната среда, взаимодействието с родителите и междуинституционалните взаимоотношения като ефективни мерки за превенция и практическа част – развиване на умения за управление на ефективни екипи.

След края на обученията педагогическите специалисти имаха възможност се насладят на панорамна обиколка из стария Пловдив, да научат интересни факти за създаването и историята на града от екскурзовод и да посетят Античния театър. На път към дома групата посети историческия музей и къщата на великия българския поет и революционер Христо Ботев в град Калофер.

Йонка Петрова 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Прием 2019 - 2020

Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов"

Свищов

ОБЯВЯВА

прием за учебна

2019 - 2020 година

За повече информация тук


СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2122.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес271
mod_vvisit_counterВчера1735
mod_vvisit_counterТази седмица3624
mod_vvisit_counterТози месец20481
mod_vvisit_counterВсичко1757319
В момента има 210 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School